Share

Sărbătoare în cadrul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie “Elena Doamna” Iași

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie “Elena Doamna”, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore Popa” Iaşi şi Colegiul Medicilor din România (filiala Iaşi) au organizat în perioada 13 – 14 decembrie 2019, la Hotelul “Ramada” Iași, Conferința ZILELE SPITALULUI DE OBSTETRICĂ – GINECOLOGIE „ELENA DOAMNA”.

Peste 150 de medici au participat la această conferință, organizată cu ocazia împlinirii a 45 ani de funcționare a Maternității Elena Doamna Iaşi.

Tematica ştiinţifică abordată a fost  „Riscul medico-legal în obstetrică-ginecologie“, „Gravida cu risc obstetrical crescut“

Conferința a cuprins și un workshop cu tema „Metode de diagnostic prenatal“. În programul ştiinţific al evenimentului au fost incluse conferințe susținute de profesori universitari de la UMF Bucureşti, specialiști ieșeni de la maternitate şi de la UMF Iași, dar și de la Oxford University.

Citeste si   CARACATIȚA de afaceri din spatele lui Maricel POPA! Cum își MASCHEAZĂ acționariatul (Ep. III)

Deschiderea conferinţei a fost urmată de prezentări de cazuri clinice ale medicilor rezidenți şi discuții despre riscul medico-legal în obstetrică-ginecologie şi despre gravidele cu risc obstetrical crescut.

A doua zi, sâmbătă, la sediul maternității a avut loc workshop-ul de diagnostic prenatal, urmat de un atelier de ecografie morfologică, de interpretare cardio-tocografie și de ecografie obstetricală și manevre obstetricale.

Citeste si   Modelul de afacere AMERICAN le-a adus SUCCES! Vasile MORARU: ”Înainte de a INVESTI banii într-o AFACERE, studiază CONCURENȚA, clienții și gândește-te la produs”

Nume marcante au fost prezente în cadrul evenimentului

Programul ştiinţific al evenimentului a inclus conferinţe susţinute de nume marcante ale medicinei româneşti: Prof. Dr. Elvira Brătilă (U.M.F. București), Prof. Dr. Ştefan Buţureanu (Iaşi), Prof. Dr. Alina Mihaela Călin (Univ. Galaţi), Prof. Dr. Liana Pleş (U.M.F. Bucureşti), Prof. Dr. Florentina Zenovia Pricop (Iaşi), Prof. Dr. Demetra Socolov (U.M.F. Iaşi), Prof. Dr. Răzvan Socolov (U.M.F. Iaşi), Prof. Dr. Nicolae Suciu (U.M.F. Bucureşti), Conf. Dr. Emil Anton, Conf. Dr. Mihaela Grigore (U.M.F. Iaşi), Conf. Dr. Dragoş Nemescu (U.M.F. Iaşi), Conf. Dr. Liviu Oprea (U.M.F. Iaşi), Angela Vinturache – Research Doctor (Oxford University – UK).

Citeste si   Spitalul mobil COVID-19 a primit autorizația de funcționare și poate primi pacienți

”Este prima ediție a Zilelor Spitalului „Elena Doamna”, o ediție aniversară. Ne-am dorit să marcăm 45 de ani de activitate a acestei maternități, printr-un eveniment științific. 

Conferința a fost organizată de un comitet științific și temele alese sunt de actualitate. Din acest motiv, avem și un interes sporit și o adresabilitate foarte mare la o primă conferință destinată Spitalului „Elena Doamna” din Iași”, a declarat managerul Spitalului „Elena Doamna”, Gabriel MARTINESCU.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ