Share

Podul Iloaiei este cel mai mic, dar și cel mai nou oraș din județul Iași. Situat chiar în centrul județului, pe malurile Bahluiului, este străbătut de șoseaua națională DN28, care leagă Iașul de Roman. Din acest drum se ramifică drumurile județene DJ281 și DJ282D. Primul duce spre nord la Erbiceni, Belcești, Cotnari, Ceplenița, Scobinți (unde se intersectează cu DN28B) și Sirețel, iar al doilea duce spre sud la Popești și Mădârjac.

Orașul Podu Iloaiei nu stă bine deloc la capitolul infrastructură rutieră, singurele asfaltări făcute fiind în 2016 și 2020, la început și sfârșit de mandat. Mai mult decât atât, peticul de asfalt realizat în 2016 a fost achitat abia acum, în 2020.

Citeste si   Patru unități de ÎNVĂȚĂMÂNT din județul IAȘI au solicitat suspendarea CURSURILOR în modalitatea ”faţă în faţă”

Făcând referire la cele două drumuri județene din oraș, DJ 281 și DJ 282 D, acestea sunt administrate de către Consiliul Județean Iași.

Lipsa investițiilor de orice fel au dus la o degradare continuă a orașului Podul Iloaiei.

Situația din teren este dramatică, drumurile orașului fiind impracticabile

Starea deplorabilă a drumurilor județene din orașul Podu Iloaiei, nu poate trece neobservată de către cetățenii de aici, aceștia reclamând în nenumărate rânduri nepăsarea primarului. De asemenea, tot ei subliniază faptul că toate promisiunile primarului au rămas doar la acest stadiu, și în oraș nu s-a făcut nimic. Unii dintre ei cunosc și faptul că drumul județean 282D este administrat de Consiliul Județean, dar impută primarului că nu a discutat acest lucru cu conducerea județului.

Citeste si   5.028 CAZURI noi de persoane INFECTATE cu SARS – CoV - 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Ziarul „Bună Dimineața Iași” a mai tratat acest subiect și la sfârșitul anului trecut când în urma multiplelor reclamații primite pe adresa redacției, reporterii Ziarului “Bună Dimineața Iași” s-au deplasat la fața locului pentru a discuta cu cetățenii acestui oraș despre starea drumului județean 282D.

Atunci, primarului orașului a declarat faptul că aceste drumuri nu sunt proprietatea lui și nu îl interesează subiectul. Mai mult decât atât, ne-a sugerat să cerem mai multe explicații de la Consiliul Județean Iași.

Lipsa totală de inițiativă a Primarului ISTRATE este de neînțeles pentru cetățenii din Podu Iloaiei cu atât mai mult cu cât atât primarul cât și conducerea CJ Iași se regăsesc în aceeași formațiune politică.

Citeste si   Vasilică TOMA, șoferul de la Târgu-Frumos rămâne PARLAMENTAR! Ion VĂTĂMANU l-a vrut în LEGISLATIVUL ROMÂNIEI

În urma acestui ping-pong administrativ între Primăria Podu Iloaiei și Consiliul Județean Iași pe data de 17 februarie 2020, pe ordinea de zi a ședinței de consiliu s-a aflat un proiect de hotărâre, foarte important pentru Podu Iloaiei și Scobâlțeni, care prevede refacerea unui segment din DJ 282 D, care leagă Scobâlțeniul de drumul european.

După ce ani la rând nu a fost interesat de infrastructura rutieră, și a susținut sus și tare că DRUMURILE JUDEȚENE nu sunt de competența sa, că de reabilitarea lor trebuie să se ocupe Consiliul Județean, acum primarul Constantin-Gabi ISTRATE își însușește toate proiectele de reabilitare și modernizare a drumurilor județene.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ