Share

Am avut plăcerea să continuăm seria dezbaterilor pe teme administrative alături de Președintele Consiliului Județean Suceava, domnule Gheorghe FLUTUR și candidații PNL pentru primăriile Zvoriștea,  Cornu Luncii și Todirești, în persoana domnilor Răzvan ORHEI, Lucian VERDEȘ, Mugurel BOCANCEA.

(P) Președintele Consiliului Județean SUCEAVA, Gheorghe FLUTUR: ”Mi-am propus să PROMOVEZ tinerii și ANTREPRENORII”

Am avut plăcerea să continuăm seria dezbaterilor pe teme administrative alături de Președintele Consiliului Județean Suceava, domnule Gheorghe FLUTUR și candidații PNL pentru primăriile Zvoriștea, Cornu Luncii și Todirești, în persoana domnilor Răzvan ORHEI, Lucian VERDEȘ, Mugurel BOCANCEA.

Publicată de Ziarul Buna Dimineata Suceava pe Sâmbătă, 19 septembrie 2020

Domnule Flutur, înainte de a trece la seria întrebărilor pe tematica proiectelor, vă rog pentru început să realizați o scurtă prezentare a colegilor dumneavoastră așa cum ar trebui SUCEVENII să îi cunoască.

Discutăm cu niște candidați surpriză ai PNL și când spun surpriză, mă refer la oameni tineri care vin din zona afacerilor”

Gheorghe Flutur: Discutăm cu niște candidați surpriză ai PNL și când spun surpriză, mă refer la oameni tineri care vin din zona afacerilor. Aș vrea să subliniez mai mult echipa lui Gheorghe Flutur. Mi-am propus să promovez tinerii și antreprenorii. Am mulți candidați din cei 114 și mă mândresc cu ei, însă echipa are foarte multe surprize.

Vorbesc despre Mugurel Bocancea, care a lucrat în Austria, este vorbitor de limbă germană. Acum lucrează 700 ha de teren, are și fermă de animale, tractoare, se luptă cu greutățile, dar face performanță, sunt convins că este rețeta perfectă pentru primăria comunei Todirești.

Citeste si   Coronavirus / GCS: 7.465 de amenzi aplicate în ultimele 24 de ore; valoarea totală - 1.332.740 lei

Mă uit la tânărul Verdeș, este inginer agronom, din Cornu Luncii, lucrează 45 ha de teren, face performanță, l-am văzut cu niște programe foarte curajoase. Colegul meu, candidatul pentru comuna Zvoriștea, domnul Orhei, are peste 300 mii de euro proiecte europene, are teren și o fermă de animale, este generația de care are nevoie Romania pentru a susține dezvoltarea.

Rep: Domnule Răzvan ORHEI, care sunt investițiile de care are nevoie comuna ZVORIȘTEA în perioada 2020 – 2024?

Primarul trebuie să vină cu proiecte valabile și fezabile care să ajute la bunăstarea populației”

Răzvan Orhei: Eu candidez pentru a doua oară pentru comuna Zvoriștea. Voi încerca să continui lucrurile bune pe care actualul primar le-a făcut și le voi da utilitate. Vom merge cu apă și canal în zonele foarte secetoase (Stânca, Stăncuță), deci vrem să racordăm cât mai multe locuințe la rețeaua de apă și la cea de drumuri, care este jalnică. De foarte mulți ani nu s-a investit nici în drumurile comunale nici în cele județene. Primarul trebuie să vină cu proiecte valabile și fezabile care să ajute la bunăstarea populației.

Gheorghe Flutur: Drumul la care face referire domnul Orhei face legătura cu Botoșaniul, spre DN29. Într-adevăr, extinderea rețelei de apă, canal și gaze naturale este cea mai importantă.

Citeste si   Valentin POPA, rectorul USV: ”Succesul și DINAMICA universității se datorează COLEGILOR, studenților și ABSOLVENȚILOR noștrii”

Rep: Să trecem la Todirești! Domnule Mugurel BOCANCEA, ce asteaptă cetățenii din comuna TODIREȘTI în următorii 4 ani de la viitorul primar?

Eu, ca și întreprinzător particular, vin cu hotărârea de a schimba viața comunei, venim cu proiecte mari”

Mugurel Bocancea: Prioritate zero este canalizarea și apa. Avem început proiectul de apă din anul 2009, iar alții își asumă meritele, prin minciună și propagandă. În momentul de față avem conducte neasigurate și neverificate, practic noi trebuie să o luăm de la zero.

Am avut cazuri mortale pentru că nu avem alei pietonale și alei pentru bicicliști. Dar pentru noi și toaletele reprezintă o problemă în comuna noastră. Copiii nu vor să folosească toaleta școlii pentru că ei sunt învățați să trăiască civilizat. Eu, ca și întreprinzător particular, vin cu hotărârea de a schimba viața comunei, venim cu proiecte mari.

Gheorghe Flutur: În subsolul acestei comune este o rezervă de gaze naturale, dar cetățenii încă nu au acces la ea. Aceasta este o prioritate de grad zero, pentru că vom putea face asta pe bani europeni. Avem urgențe precum toalete, trotuare, lucruri care se pot face nu cu foarte mulți bani, iar noi le vom rezolva.

Toți acești oameni își asumă să fie primari pentru că au cunoștințe în domenii de bază din comuna pentru care candidează. Acești oameni vor performa și vor investi în agricultură și infrastructură.

Citeste si   ANPIS: Valoarea alocaţiilor de stat pentru copii, plătite în septembrie, a depăşit 721 milioane de lei

Rep: La Cornu Luncii, domnule Lucian VERDEȘ, ce proiecte ar fi imperios necesare să fie implementate în următorii 4 ani?

Dorim să modernizăm scoli, să creăm locuri de muncă”

Lucian Vereș: Comuna este campioană la absorbția de fonduri naționale, însă noi vrem să accesăm și fonduri europene. Avem proiecte pentru dezvoltarea comunei, vrem să dezvoltăm și mediul de afaceri, sa creăm un birou de absorbție a fondurile europene în primărie, iar ei să ajute întreprinderile mici și mijlocii, pentru a dezvolta comuna și din punct de vedere economic.

Avem și proiecte pentru energie alternativă, vrem să înființăm un parc eolian și unul fotovoltaic pentru iluminatul public, pentru asigurarea energiei pentru microbuze electrice, vrem să asigurăm transportul școlarilor. Dorim să modernizăm școli, să creăm locuri de muncă.

Gheorghe Flutur: Vrem să înființăm o cooperativă pentru vânzarea produselor, o piață. Cunosc foarte bine capitolul agriculturii. Am depus un proiect de 30 mil euro 6 laboratoare pe care să le facem la Centrul Bucovina, pentru calitatea alimentelor, solului și apei. Vrem să intrăm în parteneriat pentru un terminal cargo. Vrem să punem în valoare pășunile și fânețele

Comandat de PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL-Organizația Județeană Suceava, cod unic de mandatar financiar 212 000 12.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ