Prezentarea proiectelor aflate în DESFĂȘURARE, din comuna COZMEȘTI

În Cozmești, proiectele aflate în desfăşurare, sunt necesare pentru dezvoltarea comunei. Prin intermediul acestor proiecte, primarului comunei Cozmești, Petrică BALTAG, încercă să ofere cetăţenilor cele mai bune condiţii de trai.

Unul dintre proiectele pe care le desfășurăm în prezent, este reabilitarea Dispensarului uman, care se află într-o stare deplorabilă. Gradul de realizare al acestui proiect, este de 90%. Urmează finalizarea liftului, ce face legătura între parter și etajul I, pentru a se putea efectua, în felul acesta, transferul persoanelor cu dizabilități și sperăm că în aproximativ o lună de zile, să fie pus în funcțiune.

Citeste si   A fost înregistrat al 38-lea DECES provocat de COVID -19! România se PREGĂTEȘTE de scenariul 4

Întrucât, investiția în educație, a reprezentat un obiectiv deosebit de important, în satul Podolenii de Sus, au fost demarate lucrările de demolare și construire, atât pentru corpul B al şcolii, cât și pentru grădiniță.

Finalizarea lucrării de construire a școlii, va avea loc în luna noiembrie 2020, în timp ce gradul de realizare al grădiniței, este de aproximativ 80% și urmează ca în scurt timp, să fie făcută recepția finală.

Citeste si   O tânără de 27 de ani din BOTOȘANI este victima COVID-19! Numărul DECESELOR din România a ajuns la 40

Mai este de menţionat și înregistrarea sistematică a terenurilor din extravilan. La momentul actual, sunt realizate 1.306 de gospodării și au mai rămas în proporție de 2.000, pentru finalizarea intabularii din extravilan. În cazul în care vor mai exista fonduri guvernamentale, va fi efectuată și înregistrarea din intravilan.

Cu ajutorul fondurilor europene din cadrul Grupului de Acţiune Locală, a fost achiziționat un tractor, pentru întreținerea drumurilor publice și a spațiilor verzi, urmând să fie făcute investiții și în alte utilaje necesare comunei.

Citeste si   Pe teritoriul României, au fost CONFIRMATE 1.760 de cazuri de persoane INFECTATE cu virusul COVID – 19

LĂSAȚI UN MESAJ