Share

Prezentarea proiectelor aflate în DESFĂȘURARE, din comuna COZMEȘTI

În Cozmești, proiectele aflate în desfăşurare, sunt necesare pentru dezvoltarea comunei. Prin intermediul acestor proiecte, primarului comunei Cozmești, Petrică BALTAG, încercă să ofere cetăţenilor cele mai bune condiţii de trai.

Unul dintre proiectele pe care le desfășurăm în prezent, este reabilitarea Dispensarului uman, care se află într-o stare deplorabilă. Gradul de realizare al acestui proiect, este de 90%. Urmează finalizarea liftului, ce face legătura între parter și etajul I, pentru a se putea efectua, în felul acesta, transferul persoanelor cu dizabilități și sperăm că în aproximativ o lună de zile, să fie pus în funcțiune.

Citeste si   UMF IAȘI a participat la CONFERINȚA universităților de medicină din FRANȚA

Întrucât, investiția în educație, a reprezentat un obiectiv deosebit de important, în satul Podolenii de Sus, au fost demarate lucrările de demolare și construire, atât pentru corpul B al şcolii, cât și pentru grădiniță.

Finalizarea lucrării de construire a școlii, va avea loc în luna noiembrie 2020, în timp ce gradul de realizare al grădiniței, este de aproximativ 80% și urmează ca în scurt timp, să fie făcută recepția finală.

Citeste si   STUDIU: Așteptările ANTREPRENORILOR din EUROPA cu privire la anul 2021

Mai este de menţionat și înregistrarea sistematică a terenurilor din extravilan. La momentul actual, sunt realizate 1.306 de gospodării și au mai rămas în proporție de 2.000, pentru finalizarea intabularii din extravilan. În cazul în care vor mai exista fonduri guvernamentale, va fi efectuată și înregistrarea din intravilan.

Cu ajutorul fondurilor europene din cadrul Grupului de Acţiune Locală, a fost achiziționat un tractor, pentru întreținerea drumurilor publice și a spațiilor verzi, urmând să fie făcute investiții și în alte utilaje necesare comunei.

Citeste si   (P) Marius OSTAFICIUC, candidat PSD la Camera Deputaților: ”Dragi IEȘENI, viitorul nu trebuie așteptat, VIITORUL trebuie CONSTRUIT”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ