Share

Traiul în orașul Podu Iloaiei este organizat, preponderent, după principii rurale, industria fiind inexistentă. Pentru a-și câștiga existența, locuitorii sunt nevoiți să facă naveta către alte orașe pentru a avea un loc de muncă, ori se ocupă cu agricultura.

Piața agroalimentară din Podu Iloaiei s-a închis

Pentru a și putea valorifica recoltele agricole, locuitorii din Podu Iloaiei veneau în Piața agroalimentară din oraș. Aici având posibilitatea să-și vândă produsele. Însă, de ceva timp, piața a fost închisă, vânzătorii fiind nevoiți să se mute peste stradă, unde sunt improvizate patru tarabe vechi și deteriorate pe care agricultorii își vând produsele.

Piața agroalimentară veche, care a fost închisă, deoarece nu era la standarde europene, era un loc sigur unde locuitorii își desfășurau activitățile economice. Acum, după ce s-a decis închiderea pieței, s-a încercat și vinderea spațiului, conform unui anunț postat pe un site destinat tocmai promovării anunțurilor de vânzare-cumpărare.

Citeste si   Cosette CHICHIRĂU refuză orice asociere cu Mihai CHIRICĂ! Cosette CHICHIRĂU: „O alianță cu pesedistul Mihai Chirica este exclusă!”

De asemenea, locuitorii și agenții economici sunt nemulțumiți de această schimbare și reclamă primarului faptul că acesta își vede doar interesul lui și nu este interesat de soarta orașului și a cetățenilor care l-au votat. Ținem să reamintim că piața agroalimentară a fost vândută unui agent economic cu suma de 90 mii lei.

Cetățenii speră că o schimbare în administrația locală ar face ca lucrurile să funcționeze mai bine și nivelul de trai să crească.

Aceeași situație o întâlnim și la oborul din oraș. Oborul se organizează în fiecare zi de luni, iar locul de desfășurare este unul insalubru, vechi, deteriorat și plin de tarabe ruginite.

Citeste si   Cursurile „FAȚĂ ÎN FAȚĂ” au fost SUSPENDATE în mai multe UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT IEȘENE!

Cum se implică primarul ISTRATE în atragerea investitorilor și dezvoltarea orașului pe care îl conduce

Având în vedere acest context, în care piața s-a închis iar spațiul respectiv nu mai are o utilitate, mulți agenți economici privați au dorit să-l valorifice și să-și deschidă propriile spații comerciale. Ani la rând aceștia s-au izbit de refuzul vehement al primarului în ceea ce privește acordarea autorizației de construcție.

Reporterii ziarului „Bună Dimineața Iași” au fost la fața locului și au încercat să afle care este motivul pentru care primarul refuză să ofere acele autorizații de construcție, în contextul în care este obligat de lege să le elibereze.

Se pare că un motiv întemeiat pentru care el ar refuza acest lucru este protejarea afacerii familiei. În zonă, puțin mai sus de primărie și lângă piața agroalimentară se găsește singurul magazin alimentar, STRATEX, unde administrator este nimeni altcineva decât Maria ISTRATE, soția primarului Constantin-Gabi ISTRATE.

Citeste si   INVESTIȚIE în localitatea COMARNA! FERMIERII vor beneficia de o platformă pentru GUNOI DE GRAJD.

Profitul societății STRATEX, raportat pe anul 2019 este de 474.302 RON, la o cifră de afaceri de 7.772.109 RON. Societatea este înființată cu 24 de ani în urmă, încă din anul 1995 și are un număr de 21 de angajați.

În încercarea disperată de a menține profitul magazinului alimentar al familiei și pentru a pune piedici potențialei concurență, primarul orașului Podu Iloaie, Constantin-Gabi ISTRATE, blochează agenții economici privați din zonă și refuză să le dea autorizație de construcție.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ