Share

Proiecte finalizate cu succes în comuna ieşeana UNGHENI

În perioada 2016-2020, în comuna Ungheni, au fost finalizate numeroase proiecte, care au dus la dezvoltarea comunei, prin intermediul primarului Iulian Marcu, care a încercat să ofere cetăţenilor cele mai bune condiţii de trai.

În perioada menţionată, au fost finalizate proiecte precum:

Achiziţia unui utilaj multifuncțional Volvo – buldoexcavator, sursa de finanțare a fost făcută prin fonduri europene și Grupul de Acțiune Locală.

Tot în acestă perioadă  s-au realizat și recepționat drumuri de exploatație agricolă cu o lungime de 6,2 km, fiind obţinut prin fonduri europene cu o valoare de 1 milion de euro. Aceste drumuri de exploatație agricolă preiau din traficul Drumului Județean 249A care străbate comuna Ungheni și care, din păcate, este într-o stare nonconformă.

Citeste si   În SPITALELE din municipiul IAȘI nu mai avem locuri la TERAPIE INTENSIVA! Carmen DOROBĂȚ: ”Suntem în CURS pentru a finaliza PROCEDURILE de completare numerică a PERSONALULUI medical”

 

În privința școlilor, în cadrul “Școlii Gimnaziale Mânzătești“ există un număr de opt corpuri, toate fiind racordate la rețeaua de apă și la rețeaua de canalizarea. Grupurile sanitare vechi au fost înlocuite, înlăturând astfel riscul de noi îmbolnăviri prin calea de transmitere fecal-orală.

Şcoala Primară din satul Ungheni, a fost  reabilitată și modernizată având ca surse de finanţare, Ministerul Dezvoltării și Programul Național de Devoltare Locală 1.

S-a realizat și reabilitarea terenului de sport din Mânzătești, acesta fiind acoperit cu gazon sintetic

S-a dorit o grădiniță cu 2 săli de clasă care să aibă grupuri sanitare individuale, centrală termică, cabinet de asistență medicală și toate celelalte utilități necesare funcționării corespunzătoare a spațiului destinat copiilor.

Citeste si   Tânărul care a DISTRUS 10 MAȘINI în cartierul ALEXANDRU nu deține PERMIS de CONDUCERE

Odată cu aprobarea bugetului local, în 2017 s-a finalizat și un sediu al Primăriei Ungheni, unde cetățenii, împreună cu funcționarii publici își pot rezolva problemele de ordin administrativ.

Din 2016 până în 2020 s-au instalat 720 de lămpi cu led o întreagă rețea de iluminat din fonduri proprii. Practic s-a ajuns la un iluminat total al comunei Ungheni, cetățenii solicitând ca acest obiectiv să fie trecut în lista de priorități.

Citeste si   CEL MAI APRECIAT MANAGER medical al momentului ar putea CANDIDA din partea PSD la PARLAMENTARE

În 2019 s-au amenajat 3 parcuri de joacă pentru copii conform standardelor în vigoare, investindu-se astfel în dezvoltarea și educarea lor

În ceea ce privește canalizarea și stația de epurare: s-au instituit 417 Km dar suntem încă în faza de racordare la rețeaua electrică a celor 6 stații de pompare, ulterior se va iniția procedura de predare către operatorul regional ApaVital .

Nu în ultimul rând, printre proiectele finalizate se numără și construirea unei punți pietonale peste râul Jijia care deservește o parte din locuitorii comunei Ungheni .


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ