Share

O pacientă testată pozitiv cu noul coronavirus, dar asimtomatica, a fost transferată la Maternitatea Elena Doamna din Iași pentru a naşte

Ieri (25.03- n.r.) în cadrul Maternității ”Elena Doamna” din Iași, un grup de cadre medicale au protestat în fața spitalului, fiind revoltați de lipsa echipamentelor.

Momentul a creat panică în rândul angajaților, care au organizat un protest spontan în curtea unității medicale, spunând pe de o parte că le lipsesc echipamentele de protecție necesare pentru a putea trata astfel de pacienți, iar pe de altă parte susțin că pacienta trebuia să fie trimisă către Maternitatea Cuza Vodă.

Pacienta a fost transferată de la Spitalul de Boli Infecțioase și urmează să nască în cadrul Maternității ”Elena Doamna” din Iași.

În timpul protestului managerul Maternității ”Elena Doamna” din Iași, Gabriel MARTINESCU și-a făcut apariția rugând cadrele medicale să se întoarcă în spital.

Citeste si   Maricel POPA, președintele PSD Iași: 1 milion de FAMILII vor beneficia de racordare GRATUITĂ la rețeaua de GAZE!

Medicii nu au dat curs invitației managerului, replicând că ”Nu suntem de gardă”.

Direcția de Sănătate Publică Iași nu cunoaște această situație

Am încercat să obținem un punct de vedere și de la Direcția de Sănătate Publică Iași. Purtătorul de cuvânt, Marius VOICESCU, a declarat că nu cunoaște speța și să contactăm conducerea spitalului.

”Nu cunosc această informație, trebuie să mă interesez. Vă rog să luați legătura cu conducerea spitalului”, a declarat Marius VOICESCU, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Iași.

Managerul unității medicale, Gabriel Martinescu, susține faptul că revolta cadrelor medicale este justificată pentru că, din punctul său vedere, garda în data de 25.03 trebuia să fie asigurată de Maternitatea ”Cuza Vodă” din Iași.

Gabriel Martinescu a precizat că în momentul de față există echipamente pentru a trata paciente infectate cu noul COVID-19 care ar putea să nască la ”Elena Doamna”, spunând că este un consum foarte mare de materiale de protecție pentru un pacient.

Citeste si   (P) PSD Iași: ”Ciocoii de ieri, LIBERALII de azi! Cresc taxele și IMPOZITELE locale în primăriile CONTROLATE de PNL-iști”

„Reacția angajaților a fost datorată nelămuririi situației – de ce noi, ca spital, să avem acest caz și nu Spitalul Cuza Vodă? Țin să vă spun că întreg personalul, chiar cu acea stare de panică existentă, și-a dus la îndeplinirea misiunea și anume să intre în sală și să ajute acea mamă”, a declarat Gabriel Martinescu.

Iulian COZIANU, președintele SANITAS Iași: ”Orice spital trebuie să fie pregătit să interneze un pacient cu coronavirus în acest moment”

Președintele Sanitas Iași a dat replică pentru toată situație creată la Maternitatea ”Elena Doamnă” Iași. Iulian Cozianu susține faptul că spitalul trebuia să fie pregătit de a primi o pacientă infectată cu COVID-19.

Pacienta va intra în sala de operații. Există protocoale emise de către Ministerul Sănătății în urmă cu câteva săptămâni în care se prevede faptul că medicii vor purta în timpul intervenției chirurgicale echipament medical obișnuit. Este o situație tensionată, cadrele medicale nu sunt pregătite să facă față din punct de vedere psihic. Orice spital trebuie să fie pregătit să interneze un pacient cu coronavirus în acest moment.

Protocoalele sunt trimise de săptămâni bune. Ar fi trebuit ca maternitatea să fie pregătită. Reacțiile cadrelor medicale sunt ușor nepotrivite. Noi suntem în serviciul pacienților. Medicii au blocat din câte am înțeles, cu mașinile, intrarea izolatei în incinta unității medicale. Nu se face așa. Trebuie să ne unim forțele. Şi conducerea are partea ei de vină că nu a asigurat echipamente cadrelor medicale”, a declarat Iulian Cozianu, președintele SANITAS Iași.

Citeste si   ZI de SĂRBĂTOARE națională! Peste 700.000 de ROMÂNI poartă numele Sfântului ANDREI

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ