Share

Iașul ocupă din păcate locul III, în topul infestărilor cu COVID-19 la nivelul ROMÂNIEI

În această perioadă dificilă și foarte confuză determinată de răspândirea cu repeziciune a virusului COVID 19, cunoscut și sub denumirea de CORONAVIRUS, Ziarul “Bună Dimineața Iași”, continuă să sprijine eforturile autorităților în vederea redresării situației.

În cadrul binecunoscutei campanii “PACIENT ÎN IAȘI”, jurnaliștii Ziarului ”Bună Dimineața Iași„, vor monitoriza modul în care sunt implementate măsurile de PRIMĂ URGENȚĂ CU APLICABILITATE GRADUALĂ!

Încercăm să aflăm pentru dumneavoastră dacă și cum sunt respectate pe raza județului Iași măsurile privind IZOLAREA și CARANTINA persoanelor provenite din zonele de risc, precum și a celor care iau contact cu acestea, RESPECTIV cum sunt duse la îndeplinire măsurile de carantinare asupra clădirilor și localităților.

Citeste si   Mandat de EXECUTARE a PEDEPSEI ÎNCHISORII, pus în aplicare de către polițiștii IEȘENI

O nouă verificare în comuna ieșeană Valea Lupului

O scurtă și inopinată vizită la primăria Valea Lupului a evidențiat faptul că instituția a luat măsurile necesare privind izolarea și carantina persoanelor provenite din zonele de risc, precum și a celor care au luat contact cu acestea.

Primarul Dumitru MIHAILUC a explicat că centralizarea persoanelor din localitate Valea Lupului care sunt în carantină și autoizolare este efectuată zilnic de către Direcția de Sănătate Publică Iași.

Citeste si   MINCIUNA tandemului ALEXE-CHIRICA are picioare SCURTE: Iașul nu va fi conectat la nicio AUTOSTRADĂ, dar va avea 21 de AUTOBUZE second HAND

”Avem la nivelul comunei o situație centralizată transmisă de către Direcția de Sănătate Publică Iași, pe baza acestei centralizări apelăm persoanele și facem verificările necesare. Zilnic, împreună cu Comitetul pentru Situații de Urgență și Poliția Locală verificăm dacă persoanele respectă regulile de autoizolare. Până în momentul de față (20.03 – n.r.) avem 21 de persoane, dintre care 10 au ieșit din autoizolare, 1 caz este grav, fiind transportat la spital și mai avem încă 10 cazuri de persoane izolate la domiciliu. Este momentul să fim cu toții foarte responsabili pentru că oricare dintre cei ce nu respectă regulile izolării la domiciliu sau cei care nu respecta recomandarea de distanțare socială pot deveni vectori de transmisie a virusului.
Vă mulțumesc și speram să depășim împreuna această provocare care pune în pericol întreaga lume”,
a declarat primarul comunei Valea Lupului, Dumitru MIHAILUC.

Citeste si   Argumentele de LEGALITATE acuza deciziile CONDUCERII Institutului SOCOLA (partea I)

Persoanele revenite în localitatea ieșeană Valea Lupului sunt din Italia, Germania și Spania.

Ieri (23.03 -n.r.) în comuna ieșeană Valea Lupului au fost declarate alte 39 de persoane izolate la domiciliu.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ