Share

Credincioșii nemulțumiți din întreaga țară PROTESTEAZĂ acum la IAȘI! Protest cu sute de credincioși, după anularea pelerinajului de Sf. Parascheva.

”Nu erau conștienți că vor veni mii de oameni? Cum să restricționeze totul? În fiecare an vin zeci de mii de oameni. Nu se îmbolnăvește nimeni din cei ce vin să se roage”, a declarat unul dintre pelerini.

Sute de credincioși au protestat miercuri, 14 octombrie a.c.,  la IAȘI față de interdicțiile impuse în pandemie și restrângerea pelerinajului dedicat Sfintei Parascheva, cerând să fie și ei lăsați să se roage lângă moaște.

LIVE: Protest la Sfânta Parascheva

Publicată de Ziarul Buna Dimineata Iasi pe Miercuri, 14 octombrie 2020

”Numai uniți în pace și credinți vom birui”, a fost unul dintre mesajele protestatarilor.

„Își asigură spatele cu ajutorul vaccinurile pentru COVID -19 și pe noi nu ne lasă să mergem la Sfântă. Poporul nu este prost! La alegeri au nevoie de noi, acum nu”, a declarat unul dintre pelerinii prezenți.

Până acum, în cele trei zile de pelerinaj restricționat, puțin peste 2.000 de credincioși au intrat în Mitropolie. Preoții au decis să anuleze Calea Sfinților, procesiunea în care racla cu moaștele Sf. Cuvioase Parascheva era purtată de preoți și urmată de enoriași pe străzile principale ale Iașiului. La ceremonie participau în mod normal zeci de mii de oameni.

”Mereu au fost viruși! Măsurile nu sunt corecte și nu ne ajută cu absolut nimic. Nu am purtat niciodată mască. Ei construiesc totul pe spatele nostru”, a mai declarat un pelerin.

Anul trecut, până în ajun, trecuseră pe la raclă 100.000 de oameni, iar de hram s-a înregistrat un record de peste 20.000 de pelerini care au participat împreună la slujbă.

Citeste si   Vasilică TOMA, șoferul de la Târgu-Frumos rămâne PARLAMENTAR! Ion VĂTĂMANU l-a vrut în LEGISLATIVUL ROMÂNIEI

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ