A început PELERINAJUL de hramul Sfintei Parascheva

Mii de pelerini sunt așteptați, începând de astăzi, să se închine la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Cei care ajung acum să se închine la racla Sfintei Parascheva stau la rând de azi noapte de la ora 04:00. Mulţi dintre ei au ţinut să fie prezenţi la Mitropolie pentru a lua parte la procesiunea de scoatere a moaştelor din Catedrală, eveniment care a avut loc astăzi dimineaţă la ora 06:00.

Citeste si   Noi REGLEMENTĂRI! Cum se va face accesul IEȘENILOR la medicul de familie: "Între PROGRAMĂRI avem pauză de 15 minute pentru IGIENIZARE"

Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva se află la Catedrala Mitropolitană de 378 ani și reprezintă un izvor de bine­cu­vân­ta­re și însă­nă­to­șire duhovnicească și trupească pentru toți cei care o cheamă în rugăciune să fie mijlo­ci­toa­re către Preamilostivul Dum­ne­zeu.

Sute de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi pe traseu pentru a asigura ordinea.

Citeste si   Spitalul REGIONAL de Urgenţă IAȘI va avea 850 PATURI! Nelu TĂTARU: ”Spitalul care va fi construit la IAȘI este cel mai AVANSAT proiect”

Mai multe străzi din centrul Iașului au fost închise circulaţiei.

Un camion plin cu flori a ajuns, joi dimineaţă, în curtea Mitropoliei, adus de o familie din Bucureşti, pentru a împodobi baldachinul.

Alături de moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi aduse spre închinare şi cele ale Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, din Insula Corfu.

Citeste si   Piața IMOBILIARĂ din IAȘI afectată de CORONAVIRUS! APARTAMENTELE au rămas fără CHIRIAȘI

În premieră, pe traseu vor fi montate câteva ecrane pentru ca pelerinii să poată urmări în direct ce se petrece în curtea Catedralei.

Sfânta Liturghie este programată luni, 14 octombrie, pe pietonalul Ştefan cel Mare.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei.

DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ