Share

Planuri neclare privind AEROPORTUL IAȘI

În această perioadă, Maricel Popa – Președintele Consiliului Județean Iași și directorul Aeroportului, Cătălin Bulgariu au pregătit o serie de măsuri menite a produce schimbări fundamentale în situația juridico-economică a Aerogării ieșene.

Din declarațiile contradictorii și neclare ale celor doi, este foarte greu de înțeles ce intenționează să facă în perioada imediat următoare legat de evoluția aeroportului. Trebuie menționat faptul că această entitate se află în subordinea Consiliului Județean Iași. Recent, Popa a efectuat o vizită externă, al cărei scop se pare că ar fi fost identificarea unui cumpărător pentru aerogara ieșeană.

Aceste inițiative au apărut în condițiile în care pe întreg parcursul anului 2019, atât conducerea CJ Iași cât și cea a Aeroportului nu au menționat niciodată intenția privatizării acestei entități economice. Dimpotrivă, cele două foruri de conducere au dat asigurări constante că, sub aspect economic dar și în planul de investiții al aerogării toți indicatorii sunt pozitivi și chiar urmează un trend ascendent, de creștere.

Citeste si   1.551 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Se ridică neclaritatea firească și extrem de îngrijorătoare pentru mediul local cu privire la viitorul Aeroportului Iași!

Dacă totul merge bine la aeroport, atunci de ce se urmărește vânzarea acestui obiectiv de maximă importanță pentru mediul economic local???

Maricel POPA, actualul Președinte al Consiliului Județean Iași este recunoscut pentru privatizările controversate de care a beneficiat pe parcursul etapei de tranziție a economiei ieșene de la comunism la capitalism!

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul mediatic, având ca subiect concesionarea Regiei Autonome Aeroportul Iași, Cătălin BULGARIU, a ținut să facă câteva precizări pe acest subiect

Ieri (05.12 – n.r. ), în cadrul conferinței de presă pe care directorul Aeroportului Iași, Cătălin BULGARIU, a susținut-o, acesta a vorbit despre situația pistei în momentul de față.

Pentru frezarea stratului de uzură de pe pistă și înlocuirea lui, Aeroportul ar trebui să achite 1 milion de euro pe kilometru.

Citeste si   Autoturism de LUX recuperat de proprietar datorită POLIȚIȘTILOR de frontieră

„Dat fiind că urmează să fie elaborat un Masterplan, firma sau asocierea de firme care va câștiga licitația va trebuie să ne prezinte, în studiul de fezabilitate, și varianta financiară prin care investiția poate fi implementată. Prin acest studiu trebuie să se facă o analiză pertinentă a tuturor variantelor de finanțare, astfel încât noi să o selectăm pe cea mai bună. Este clar că principala opțiune care va fi luată în calcul vizează absorbția de fonduri nerambursabile, însă noi ne-am întrebat practic dacă nu pot fi și alte variante prin care să obținem sprijin financiar”, a declarat directorul Aeroportului Cătălin BULGARIU

Un alt subiect abordat a fost concesionarea Aeroportului Iași de către compania de stat Abu Dhabi Airport 

Compania de stat Abu Dhabi Airports, administrează cinci dintre aeroporturile Emiratelor Arabe Unite și a semnat un memorandum cu firma românească South Development Group, pentru evaluarea unor aerogări din România. Printre cele vizate pentru o eventuală concesiune se numără Iașul, Cluj-Napoca și Bucureștiul.

Citeste si   ZĂMOSTEANU s-a ”REPROFILAT”! Noul sediu al OPEREI va fi construit de FRIMA dezvoltatorului IMOBILIAR

În privința concesionării Cătălin BULGARIU, directorul Aeroportului Iași, a spus că nu îl vizează.

Concesionarea Aeroportului Iași, rămâne la mâna Consiliului Județean Iași. Nu este o decizie luată, nimeni nu dorește să înstrăineze aeroportul. Noi ne dorim să ne extindem și să ne consolidăm poziția în rândul aeroporturilor mari din țară. Sper că cei care lansează acuze și zvonuri alarmiste să nu uite că aduc un mare deserviciu comunității și aerogării”, a declarat Cătălin BULGARIU, directorul Aeroportului Iași.

Cătălin BULGARIU, directorul Aeroportului Iași, a specificat că dorește pe viitor să extindă T2, T3 și să construiască o parcare subterană, iar costul acestei operațiuni ar ajunge 45 de milioane de euro.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ