Share

O fetiţă de 8 ani, nevăzătoare, a murit după ce a căzut pe scări, la şcoală

Pe data de 15.12, în jurul orei 04:00, în cadrul căminului de la Liceul Special Târgu Frumos, o fetiță pe fondul nesupravegherii de către personalul auxiliar, care a mers în cantină pentru a aduce un supliment de masă, a căzut pe scări și s-a lovit grav la cap.

Fetița fusese internată la Spitalul de Neurochirugie Iași după ce a căzut pe scările Liceului Special Moldova din Târgu Frumos, de la etajul al II-lea. Copila era elevă în clasa pregătitoare.

Din păcate, medicii nu i-au mai putut salva viața și ieri dimineață, a fost anunțat decesul acesteia.

Citeste si   Acțiuni ale polițiștilor ieșeni pentru siguranța cetățenilor

La acest moment se desfășoară două cercetări disciplinare, una cu privire la stabilirea gradului de îndeplinire a atribuțiilor personalului din cămin și cealaltă, care se impune printr-o cercetare disciplinară, coordonată de un inspector a Inspectoratului Județean Iași cu privire la gradul de îndeplinire a atribuțiilor managerilor.

Poliția a declanșat o anchetă la școală, fiind vizați pedagogul care era de serviciu și directorul unității școlare.

În primă instanță, sancțiunile administrative care vor fi luate de ISJ Iași, pot duce până la desfacerea contractului de muncă a pedagogului.

Bogdan Bârzoi, inspector general adjunct al ISJ IAȘI: ”La acest moment se desfășoară două cercetări disciplinare”

Fetița a fost transportată de urgență la spital și credem că medicii au făcut tot posibilul pentru a o salva, dar din păcate în cursul acestei dimineți, a decedat. 

De dimineață, de la prima oră, colegii mei inspectori, au fost prezenți la Liceul Special din Târgu Frumos și au verificat împrejurările unde a fost petrecută tragedia.

Au fost discutate și atribuțiile fiecăruia care trebuia să fie în cadrul instituției. La acest moment se desfășoară două cercetări disciplinare, una cu privire la stabilirea gradului de îndeplinire a atribuțiilor personalului din cămin și cealaltă, care se impune printr-o cercetare disciplinară, coordonată de un inspector a Inspectoratului Județean Iași cu privire la gradul de îndeplinire a atribuțiilor managerilor. 

Avem cunoștință că și organele de anchetă desfășoară propriile cercetări, dar acolo discutăm despre concluzii care vor fi puse la dispoziție de acestea.  Noi vă asigurăm că imediat ce vor fi analizate aceste cercetări vă vom pune la dispoziție concluziile. 

Administrativ, se poate merge până la desfacerea contractului de muncă, sunt sancțiuni prevăzute de codul penal și de legea educației”, a declarat Bogdan Bârzoi, inspector general adjunct al ISJ IAȘI.

Citeste si   30 septembrie - scadența termenului de plată a celei de-a doua tranșe a impozitelor și taxelor locale

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ