Share

„140 de ani de excelență în educația medicală ieșeană”

În perioada 13-15 decembrie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, a sărbătorit 140 de ani de învățământ superior medical la Iași.

În aceeași perioadă, Universitatea a găzduit cea de-a patra reuniune din acest an a Consiliului Național al Rectorilor, forum condus de prof. univ. dr. Mihai Sorin Cîmpeanu, rectorul USAMV București și președinte al Agenției Universitare a Francofonie.

Astfel că, la deschiderea festivităților, care a avut loc în perioada 13-15 decembrie, au participat și rectorii universităților de stat și particulare din România, Victor Costache, ministrul Sănătății, Sorin Cîmpeanu, Președintele Consiliului Național al Rectorilor, Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, parlamentari ieșeni și alte oficialități ale Iașului precum și reprezentanți ai unor instituții de învățământ și culturale din Iași.

Viorel SCRIPCARIU, rector al UMF IAȘI: ”Aniversăm așadar, în acest an, vârsta onorabilă de 140 de ani, timp în care Universitatea s-a dezvoltat și a dăruit modele profesionale, culturale și nu în ultimul rând morale”

În decembrie 1879, un tânăr profesor de anatomie, Leon Sculy, avea să țină cursul inaugural al Facultății de Medicină, în fața a 12 studenți. Restul este istorie a medicinei, cu mari profesori și medici, oameni care au creat școli, curente, idei, oameni care au dus știința mai departe.

Aniversăm așadar, în acest an, vârsta onorabilă de 140 de ani, timp în care Universitatea s-a dezvoltat și a dăruit modele profesionale, culturale și nu în ultimul rând morale. Sunt mândru că am prins, pe când eram student, Centenarul Universității noastre și că acum, în calitate de rector, sărbătoresc, împreună cu întreaga familie UMF Iași, 140 de ani de excelență în educația medicală ieșeană.

O onoare și o bucurie este și faptul că găzduim, întrunirea CNR și că rectori ai universităților din România, domnul Sorin Mihai Cîmpeanu – președintele CNR, care este și DHC al UMF Iași și domnul ministru Victor Costache vor fi oaspeții Universității la festivitatea de deschidere.

Așadar, este un eveniment deosebit și-i invit pe toți membrii comunității academice a UMF Iași să sărbătorim împreună cei 140 de ani de excelență în învățământul medical ieșean”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

Citeste si   Ce faci când te lovești de capriciile vestimentare ale copilului tău?

Ministrul Sănătății este unul dintre absolvenţii UMF Iași şi a ţinut să le mulţumească foştilor profesori care i-au marcat traseul profesional

Sunt ieșean și sunt emoționat să văd în sală o parte dintre mentorii mei. Vreau să mulțumesc domnului profesor Ostin Mungiu, domnului profesor Vasile Astărăstoaie, domnului profesor Ungureanu, doamnei profesor Cătălina Arsenescu.

Universitatea de Medicină ”Gr.T.Popa”, a împlinit 140 de ani de tradiție, educație şi inovație în medicina românească, poziționând-o prin acești parametri printre universitățile de prestigiu din Europa“, a declarat Victor COSTACHE, Ministrul Sănătății.

Citeste si   Modelul de afacere AMERICAN le-a adus SUCCES! Vasile MORARU: ”Înainte de a INVESTI banii într-o AFACERE, studiază CONCURENȚA, clienții și gândește-te la produs”

Vasile ASTĂRĂSTOAE, fost rector al Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr.T.Popa”: ”Este destul de greu să vorbesc despre 140 de ani de UMF”

Este destul de greu să vorbesc despre 140 de ani de UMF, deoarece, până acum patru ani de zile am fost rector al instituției. Ceea ce pot observa este că proverbul ”Nu poți să fii profet în țara ta” se justifică.

Universitatea a fost mai apreciată în țară și în străinătate decât a fost apreciată în Iași. UMF IAȘI, merge pe acest drum azi ascendent, ceea ce dovedește performanța.

Mă bucur că indiferent de ceea ce se spune despre universitate, aceasta rămâne printre primele”, a declarat fostul rector al UMF Iași, Vasile ASTĂRĂSTOAE.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ