Share

Consilierii locali au avut vineri (31.01.2020 – n.r.), şedința ordinară aferentă lunii ianuarie

Pe ordinea de zi au fost incluse 35 de proiecte de hotărâre. Este prima reuniune a consilierilor pe anul 2020.

Începând cu 1 februarie 2020 parcarea ocazională a unui autoturism în parcările publice cu plată va fi taxată cu 5 lei pe oră, iar a unui microbuz cu 10 lei pe oră.

De asemenea, parcarea autobuzelor și autocarelor se va putea face plătind 15 lei pe oră, iar a camioanelor 20 lei pe oră.

Citeste si   Vezi ce concerte prezintă Filarmonica "Moldova" din Iași  - Stagiunea  2020 - 2021

Va fi introdus și un tarif pentru parcarea ocazională a autoturismelor în parcările publice cu plată longitudinale de pe arterele de circulație în cuantum de 2 lei pe oră

Abonamentul pentru parcarea autoturismelor în parcările longitudinale pe arterele de circulație, pentru persoanele fizice, va fi de 100 lei pe lună, iar cel pentru parcarea autoturismelor în parcările publice cu plată va avea valoarea de 140 de lei pe lună.

Citeste si   Mai multe unități de ÎNVĂȚĂMÂNT preuniveristar din județul IAȘI au solicitat SUSPENDAREA cursurilor

Tariful lunar de pornire la licitațiile pentru parcarea autoturismelor în parcările de reședință pentru persoanele fizice sau juridice cu sediul la adresă va rămâne de 31 de lei. Veteranii și văduvele de război, foștii deținuți politici, persoanele cu gradul I de invaliditate și persoanele încadrate în grad de handicap vor beneficia de gratuitatea folosirii parcărilor cu plată sau de reședință.

Există o instrucțiune pe care am dat-o la nivelul Primăriei Municipiului Iași și a Poliției Locale Iași, un departament special constituit pentru verificarea normalității de plată a tarifelor de parcare.

În momentul de fața o luăm ca o propunere pentru anul în curs nu o sa mai aduc în atenția dumneavoastră cumpărarea unor parcometre, ele sunt suficiente. Am început să le reașezăm în oraș în asa fel încât să fie și eficiente”, a declarat primarul municipiului Iași, Mihai CHIRICA.

Citeste si   Ludovic ORBAN: 14 SECUNDE DE TĂCERE când a fost întrebat despre POSIBILA întoarcere a lui CHIRICA la PSD

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ