Share

Viorel Scripcariu, candidează din nou pentru funcția de Rector al UMF IAȘI

Comunitatea academică de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, își alege la începutul anului 2020, rectorul pentru următorii patru ani.

În contextul evenimentului organizat pentru Zilele Universității de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași, Viorel SCRIPCARIU, actualul rector al instituției, a fost întrebat de jurnaliștii Ziarului ”Bună Dimineața Iași” dacă se înscrie în cursa pentru alegerile ce vizează ocuparea funcției de Rector, din luna ianuarie a anului următor.

Viorel SCRIPCARIU: ”Da, candidez, deoarece mi se pare un lucru firesc”

Răspunsul rectorului nu s-a lăsat așteptat: ”Voi candida! Am anunțat acest lucru de anul trecut, când eram la Teatrul Național și sărbătoream în mod obișnuit, zilele Universității.
Da, candidez, deoarece mi se pare un lucru firesc”, a declarat Viorel SCRIPCARIU

Citeste si   MOLDOVA, regiunea uitată a ROMÂNIEI! PROIECTUL Autostrăzii A8 Ungheni-Iași- Târgu Neamț-Târgu Mureș se amână din nou

Întrebat de jurnaliștii Ziarului ”Bună Dimineața Iași” dacă își va prezenta un bilanț a mandatului care se termină și care sunt inițiativele și proiectele pe care le are în plan, în eventualitatea în care va câștiga, rectorul a declarat:

”Este foarte greu ca în câteva minute să vă spun un bilanț a acestor patru ani. Sunt foarte multe lucruri care, cu siguranță se pot vedea în universitate.
Pe viitor voi continua proiectele pe care le-am început și care sunt în curs de finalizare. Voi avea multe alte proiecte și inițiative, cum ar fi: constituirea unui centru de cercetări fundamentale, reforma curriculară și multe alte proiecte”, a declarat Viorel SCRIPCARIU.

Citeste si   VINERI are loc o nouă ȘEDINȚĂ a Consiliului Local IAȘI! Vezi ce subiecte vor fi DISCUTATE

Scripcariu se luptă pentru șefia UMF Iași cu FORNA, decanul Facultății de Medicină Dentară

Viorel Scripcariu, se luptă cu Norina FORNA, decanul Facultății de Medicină Dentară, pentru șefia UMF Iași. Cei doi sunt la a doua bătălie pentru aceeași poziție în cadrul UMF Iași.

Norina FORNA și-a anunțat candidatura pe data de 11.12, în cadrul evenimentului „Rezidențiatul și perspectiva sistemului medical din România”, al cărui moderator a fost chiar decanul Facultății de Medicină Dentară. 

Calendarul alegerilor la UMF IAȘI

  • Decembrie 2019 – afișarea de către Biroul Electoral Central al Universității a listelor de vot (fără codul numeric personal), delimitarea secțiilor, numerotarea și aducerea la cunoștință publică a secțiilor de votare și a locației de vot.
  • 6 ianuarie – 7 ianuarie 2020, ora 14.00-  depunerea candidaturilor
  • 7 ianuarie 2020, ora 15.00 – publicarea listei candidaților înainte de contestații
  • 7 ianuarie 2020, ora 15.00- 8 ianuarie 2020, ora 15.00 depunerea contestațiilor
  • 8 ianuarie 2020, ora 15.00- 9 ianuarie 2020, ora 15.00 soluționarea contestațiilor și întocmirea listei finale a candidaților
  • 9 ianuarie 2020, ora 15.00 – 15 ianuarie 2020, ora 15.00 – prezentarea candidaturii în fața comunității academice
  • 16 ianuarie 2020 (turul I de scrutin), respectiv 20 ianuarie 2020 (turul II de scrutin) – vot în Departamente pentru Director de Departament, Consiliile Departamentale, Consiliul Facultății, Senat și Rector
  • 22 ianuarie 2020 validarea rezultatelor alegerilor în Consiliul Departamentului , Consiliul Facultății și Senat
  • 23  ianuarie 2020 transmiterea la MEN a dosarului de confirmare a Rectorului, împreună cu Metodologia proprie de alegeri (art. 2 alin. 2 din OMECS nr. 3751/2015).
Citeste si   IARNA se întoarce în ROMÂNIA! Vezi ce ZONE vor fi afectate de NINSORI și GER

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ