Inaltpreasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a transmis  către pelerinii veniţi la Hramul Sfintei Parascheva mesajul Sfintiei Sale

”Va fi din nou sarbatoarea Sfintei Parascheva. Curtea mitropoliei, Iasul ca oras se pregatesc sa primeasca pelerinii. Acestia, la randul lor, se pregatesc de drum. Doresc sa o intalneasca din nou pe Sfanta. O intalnire de cateva secunde, dar cu impact pentru o zi, pentru un an, pentru o viata, pentru vesnicie.

Anul acesta, pelerinii vor avea bucuria de a se inchina si la moastele Sfintei Mari Mucenite Ecaterina, aduse din Grecia.

Sfanta Parascheva – chip al cugetului smerit. Sfanta Mucenita Ecaterina – chip al curajului marturisitor. De fapt, in cele doua sfinte, Parascheva si Ecaterina, ar trebui sa se regaseasca chipul adevaratului crestin. Chipul adevaratului crestin inseamna, pe de o parte, atitudine smerita, rugaciune fierbinte, capacitate de iertare. Pe de alta parte, chipul adevaratului crestin inseamna curaj marturisitor; curaj marturisitor al lui Hristos, al Evangheliei Sale, al valorilor familiei.

Citeste si   Au fost înregistrate alte 3 DECESE din cauza COVID -19 pe teritoriul României! Numărul la NIVEL național a AJUNS la 85

Dumnezeu sa binecuvanteze pe toti pelerinii care vor veni si anul acesta la Iasi. Ingerul pazitor sa ii insoteasca in calatoria lor si sa ii duca, din nou, in pace si sanatosi, acasa. Rugaciunile Sfintei Parascheva si ale Sfintei Mari Mucenite Ecaterina sa le lumineze calea si sa umple de lumina viata lor.”

† TEOFAN
Mitropolitul Moldovei si Bucovinei