Share

”Așa cum am anunțat săptămâna trecută, continuăm războiul împotriva arderilor ilegale de deșeuri. Ne aflăm la mai puțin de 30 de km de București, într-un loc în care există depozitări și incendieri ilegale de deșeuri.

Avem informații că și ziua, și noaptea, în această comunitate se ard deșeuri, fapt care generează poluare și, mai ales acum, în sezonul rece, această poluare participă în mod suplimentar la cea pe care o avem deja din trafic și din încălzirea rezidențială. Poluarea aerului și calitatea aerului în general ne interesează cu precădere.

Citeste si   Marcel Ciolacu, explicații după ce l-a felicitat pe Joe Biden, președintele ales al SUA. Ce spune despre întâlnirea lui Dragnea cu Trump

Suntem susținuți de ministerul de Interne, Jandarmerie, Poliție. Avem astăzi peste 200 de persoane care, împreună cu Garda Națională de Mediu, descind, confiscă, dau amenzi”, a declarat Fechet.

Ministrul Mediului a transmis că astfel de controale vor continua în toată țara și a anunțat că o mare parte din focare sunt în sud.   

”Ne vom întoarce fie aici, la Conțești, vom merge înapoi la Sintești, cunoaștem foarte bine problemele de la Dolj, Giurgiu, Călărași. Există focare cu precădere în zona de sud a României, unde cetățeni care ard ilegal deșeuri pun în pericol sănătatea populației.

Citeste si   Votarea în străinătate începe mâine. Reprezentant MAE: Au fost organizate 748 de secţii de votare. Unde NU se va putea vota

Scopul este să amendăm, să confiscăm toate utilajele folosite ilegal, autovehiculele care participă la transportul ilegal de  deșeuri”, a precizat Fechet.

Ministrul a mai transmis că echipamentele electrice și electronice, când sunt incendiate, poluează masiv aerul și a subliniat că problema nu este doar una de mediu, ci și una socială, în astfel de acțiuni ilegale fiind implicați copii și persoane dezavorizate.

”Este un fenomen care nu se întâmplă în Europa civilizată și pe care va trebui să-l anihilăm cât de repede posibil. Suntem pregătiți să mergem în fiecare județ și în fiecare astfel de focar.

Citeste si   Nelu Tătaru: La spitalul din Reșița nu s-a acordat asistența medicală. Ce schimbare propune ministrul Sănătății

Este foarte important să știm că nu este doar o problemă de mediu, este o problemă socială în primul rând.

Am observat foarte mulți copii, foarte multe persoane defavorizate, care cu siguranță sunt expuse poluării pentru că participă în mod activ la aceste arderi, care se întâmplă în spatele fiecărei curți din această localitate. Când vorbim despre crimă organizată, exploatare de minori, poluare, instituțiile statului trebuie sa colaboreze”, a conchis ministrul.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ