Share

Candidează pentru funcția de Rector al UMF IAȘI, pentru a-și păstra Decanatul la Stomatologie

În contextul unui eveniment ocazionat de …. Decanul Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMF Iași, Norina FORNA, a fost întrebată de jurnaliștii prezenți la eveniment dacă se înscrie în cursa pentru alegerile ce vizează ocuparea funcției de Rector, din luna ianuarie a anului următor.

Răspunsul decanului nu s-a lăsat prea mult așteptat: “O evoluție administrativă merge mai departe evident de la poziția de decan, până la poziția de rector. 
Am candidat și acum patru ani pentru poziția de rector și mi se pare normal cel puțin pentru această poziție să candidez”, a declarat Norina FORNA.

Surse din cadrul UMF Iași apropiate de Ziarul Bună Dimineața Iași, ne-au informat că Forna merge pe aceeași strategie ca și la alegerile trecute. Mai exact, actualul decan al Facultății de Medicină Dentară va candida pentru poziția de Rector doar pentru a-și asigura decanatul la Facultatea de Medicină Dentară. Norina Forna nu are pregătită nici o echipă pentru conducerea UMF Iași, cunoscut fiind faptul că asigurarea managementului pentru această instituție de prestigiu a Iașului este efortul unei echipe de profesioniști.

Citeste si   1.551 cazuri noi de PERSOANE infectate cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Pe de altă parte, aceleași surse au fost rezervate cu privire la șansele reale ale Norinei Forna de a mai “prinde” chiar și decanatul de la Medicină Dentară, în condițiile în care actualul Rector, Viorel Scripcariu, care își dorește obținerea unui nou mandat, are în vedere pe altcineva la Stomatologie.

Calendarul alegerilor la UMF IAȘI

Calendarul de organizare a alegerilor în structurile și funcțiile de conducere academică din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Grigore T Popa din Iași a fost deja stabilit.

  • Decembrie 2019 – afișarea de către Biroul Electoral Central al Universității a listelor de vot (fără codul numeric personal), delimitarea secțiilor, numerotarea și aducerea la cunoștință publică a secțiilor de votare și a locației de vot.
  • 6 ianuarie – 7 ianuarie 2020, ora 14.00-  depunerea candidaturilor
  • 7 ianuarie 2020, ora 15.00 – publicarea listei candidaților înainte de contestații
  • 7 ianuarie 2020, ora 15.00- 8 ianuarie 2020, ora 15.00 depunerea contestațiilor
  • 8 ianuarie 2020, ora 15.00- 9 ianuarie 2020, ora 15.00 soluționarea contestațiilor și întocmirea listei finale a candidaților
  • 9 ianuarie 2020, ora 15.00 – 15 ianuarie 2020, ora 15.00 – prezentarea candidaturii în fața comunității academice
  • 16 ianuarie 2020 (turul I de scrutin), respectiv 20 ianuarie 2020 (turul II de scrutin) – vot în Departamente pentru Director de Departament, Consiliile Departamentale, Consiliul Facultății, Senat și Rector
  • 22 ianuarie 2020 validarea rezultatelor alegerilor în Consiliul Departamentului , Consiliul Facultății și Senat
  • 23  ianuarie 2020 transmiterea la MEN a dosarului de confirmare a Rectorului, împreună cu Metodologia proprie de alegeri (art. 2 alin. 2 din OMECS nr. 3751/2015)
Citeste si   92.430 doze de VACCIN de la Pfizer ajung astăzi în ROMÂNIA! 11.700 doze vor ajunge și la IAȘI

ALEGERI la UMF IAȘI! Scandalurile SEXUALE și de CORUPȚIE au generat un climat continuu de NESIGURANȚĂ și INCERTITUDINE

După cum se poate observa, este un calendar care favorizează o desfășurare rapidă, într-un interval de timp consacrat revenirii în activitate după sărbătorile de iarnă

La o simplă privire de ansamblu devine evident faptul că, cei care au hotărât și stabilit acest calendar nu doresc un cadru de dezbatere prea larg.

Citeste si   Cum se justifică SALARIILE din conducerea primăriei IAȘI? Depășesc cu mult VENITURILE din PRIVAT

Dimpotrivă! Alegerile pentru conducerea UMF Iași sunt planificate să se producă departe de ochii opiniei publice și într-un interval foarte scurt de timp care să nu permită o cunoaștere bine fundamentată a candidaturilor și a candidaților.

VIDEO l Studenții de la STOMATOLOGIE, obligați să participe la simpozionul organizat de către DECANUL Norina FORNA

Această grabă și fugă de ochii opiniei publice are întotdeauna o singură explicație ce ține de nesiguranța candidaților, generată la rândul ei de lipsa de profesionalism și mai ales a rezultatelor.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ