În cursul zilei de ieri (20.05 – n.r.) asistenta medicală Popeanu Mirela a pichetat Ministerul Sănătății pentru a arăta neregulile de la Institutul de Psihiatrie ”Socola”.

În demersul ei s-au alăturat fosta sa colegă de serviciu Ionașcu Iulia, respectiv alți doi colegi de la SUUB (Spitalul Universitar de Urgență București), Daniel Simion și fosta asistentă medicală concediată abuziv (actualmente reangajată), Luceanu Mariana.

Motivele pichetării Ministerului Sănătății sunt concedierea abuzivă, hărțuirea ei și a familiei sale. Aceasta a declarat  că a avut de suferit din punct de vedere emoțional, psihic și financiar. Fosta angajată a Spitalului de Psihiatrie ”Socola” a prezentat o listă de motive clare pentru care a recurs la un asemenea gest.

VIDEO | SCANDALUL de la Institutul de Psihiatrie SOCOLA din IAȘI se mută la București! Angajații PICHETEAZĂ Ministerul Sănătății

”Trăim în democrație, deci vrem să fim respectați, să avem dreptul la opinie și libera exprimare”

”Astazi a fost un început!

Un început pentru noi, o parte a salariatilor din Sănătate care și-au unit vocile într-un strigăt de disperare la adresa ministrului sănătății, Sorina Pintea și a autorităților responsabile de tot acest dezastru din spitalele românești!
Vom face tot ce se poate, vom continua cu speranța și încredere în demersurile noastre din următoarele motive:

Trăim în democrație, deci vrem sa fim respectati, sa avem dreptul la libera opinie si exprimare
– Sa avem la conducerea spitalelor oameni integri, profesionisti, cu bun simt si care sa nu fie numiti politic
– Sa beneficiem de conditii umane de munca,fara stress si hartuire,pt.a putea oferi pacientilor servicii ce cea mai buna calitate
Conditiile de spitalizare ale pacientilor sa fie impecabile,incepand de la curatenie,dreptul la medicamente, hrana de cea mai buna calitate
– Respect reciproc intre medici si asistenti medicali in vederea unei colaborari ireprosabile,avand drept scop nevoile pacientilor (exista spitale in care as.medicali sunt tratati cu inferioritate si dispret de catre unii medici).

In momentul de fata, spitalele din Romania traverseaza o criza fara precedent din toate punctele de vedere (mai sus expuse), fapt care afecteaza vietile a mii de bolnavi si in egala masura perturba activitatea profesionala a multor cadre medicale

Am toata convingerea ca lucrurile se pot schimba in bine,doar daca impreuna vom lupta impotriva piedicilor puse de unele grupuri de interese care folosesc banii din sistemul sanitar in cu totul alte scopuri decat cele destinate unor bolnavi suferinzi care nu merita decat sa-si traiasca viata cu demnitate si dreptul la sanatate!”, declară în exclusivitate pentru Bună Dimineața Iași.

Protest la Ministerul Sănătății

"Stop mușamalizării infecțiilor intraspitalicești! Stop numirii managerilor incompetenți! Stop asaltului asupra avertizorilor de integritate din sistemul bolnav și corupt!" – Protest la Ministerul Sănătății

Publicată de Epoch Times Romania pe Luni, 20 mai 2019

O altă angajată a Spitalului de Psihiatrie Socola care s-a alăturat protestului este  Ionașcu Iulia. Aceasta susține că i-au fost încălcate drepturile și demnitatea de către managerul Gabriel Oprișanu.  În toată această perioadă fosta angajată a fost harțuită și schimbată de pe un post pe altul , cu decizii uninominale, fară a i se respecta încadrarea și funcția pe care o deține.

”Nu am crezut niciodată că drepturile și demnitatea imi vor fi încălcate de către acest manager, dar și de către subordonații lui numiți în funcții de conducere, pe alte criterii decât cele de competența profesională”

De când sunt angajata nu am avut niciodată abateri, am lucrat întotdeauna corect și mi-am îndeplinit cu constiinciozitate atribuțiile profesionale.

 Nu am crezut niciodată că drepturile și demnitatea imi vor fi încălcate de către acest manager, dar și de către subordonații lui numiți în funcții de conducere, pe alte criterii decât cele de competența profesională.

Încă de la venirea managerului Oprișanu la conducerea Institutului m-am confruntat cu tot felul de abuzuri din partea acestuia. In toată această perioadă am fost hartuita și schimbata de pe un post pe altul , cu decizii uninominale, fara a mi se respecta încadrarea și funcția pe care o dețin.

Mai mult, in urma controlului făcut de minister  pentru “remedierea” unor ilegalitati am fost chemata de către Institut la mediere, o alta forma de intimidare la adresa mea. (Împuternicire din partea Institutului pentru mediere a avut Gina Grecianu, in prezent șef serviciu Achiziții , fost jurist și actualmente sub control judiciar).

Am recurs la această formă de protest întrucât consider că mi-a fost atinsă demnitatea, mi-au fost incaltate drepturile din Codul Muncii și nu în ultimul rând mi-a fost afectată sănătatea”, declară Ionașcu Iulia, referent (S),cu o vechime de peste 20 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ