Pășcănenii au avut, în weekend, parte de un eveniment încărcat cu obiceiuri și tradiții din casele românilor de altădată

Sub egida Centenarului Marii Uniri, Primăria Municipiului Pașcani, alături de instituții partenere au organizat un spectacol deosebit de frumos, o adevărată încântare atât pentru cei trecuți de prima tinerețe, cât și pentru copii și tineri.

În piațeta din fața Primăriei a fost organizată o șezătoare, așa cum se făcea cândva la sate, în serile de iarnă, unde localnicii lucrau și petreceau în același timp, spunând povești, glume și ghicitori. Grupul folcloric Datina din Lunca Pașcani, condus de către profesorii Eugenia și Victor Vârlan au reușit să reînvie tradițiile de altădată și să bucure publicul pășcănean care a savurat fiecare moment din spectacol. Click aici pentru VIDEO

De asemenea, un moment extrem de frumos a fost oferit de tinerii din Ansamblul Folcloric Plaiuri Pășcănene, care au cântat și au dansat pe melodii consacrate de muzică populară. Tot ei au oferit și o ilustrare a unui obicei ce se făcea cândva la nunți.

La eveniment a fost prezent și un tânăr solist de muzică populară din localitatea Topile, pe nume Emanuel Băiceanu, care a cântat melodii de joc și voie bună, dar și o doină care i-a înduioșat pe cei din public.

Cei mai mici dintre participanții la eveniment au fost copiii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din municipiu. Ca de obicei, au uimit prin dezinvoltură și talent, energie și emoție.

Reamintim faptul că sâmbătă, 22 septembrie, Primăria Municipiului Pașcani, alături de Biblioteca, Muzeul Municipal, Casa de Cultură, și Asociația Șansa 2010 au organizat evenimentul intitulat Tradiții și obiceiuri la români.  

LĂSAȚI UN MESAJ