Când nu au mai acceptat hrana și cazare mizerabile, precum și amânarea plăți banilor promiși, muncitorii au fost alungați de anjator, fără niciun ban în buzunar, potrvit stiridiaspora.ro.

Cei 11 vasluieni au ajuns pe străzile Bonn-ului, unde au fost nevoiți să cerșească pe stradă de mâncare. Semnalul de alară a fost tras chiae de unul dintre ei, care a postat pe rețelel de socializare o filmare și un mesaj.

„Oameni buni, suntem de 3 zile pe străzi fără bani, fără mâncare, fără nimic și nu știm cum să ajungem în țară. Vă rugăm ajutați-ne, suntem nemâncați, dormim prin boscheți, faceți ceva, autoritățile române, cunoscuții noștri, suntem 11 oameni în situația asta. Oamenii buni, dați vă rog o distribuire filmarea să ajungă la autorități, la guvern, chiar în întreaga țară, suntem disperați!

Am ajuns oamenii străzilor în Germania, am fost păcăliți de un patron german și un român șef de echipă”, este postarea făcută de George Mitache.

Primarul comunei Băcani, Vasile Stoica, a discutat cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, căruia i-a prezentat situația disperată a consătenilor săi.

În urma intervenției ministrului Nelu Tătaru, cei 11 vasluieni au fost cazați la un hotel în Bonn, pentru a nu mai locui în gară, iar în câteva zile vor ajunge acasă, după cum a precizat și Tudor Polak, ministru secretar de stat în Ministerul Muncii, potrivit vremeanoua.ro.

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ