Share

Dezbaterea televizată de joi este ultima fereastră mediatică pentru cei patru candidați aflați în poziția de a accede în turul al doilea: favoriții Emmanuel Macron (centru) și Marine Le Pen (extrema dreaptă) și puțin în urmă, potrivit sondajelor, Francois Fillon (dreapta) și Jean-Luc Melenchon (extrema stângă), potrivit rfi.ro.

Toți ochii sunt ațintiți, bineînțeles, asupra reprezentantei Frontului Național de extremă dreapta, Marine Le Pen, considerată intrată în turul al doilea al scrutinului de toate sondajele de opinie din ultimele luni

Va reuși ea să câștige cursa pentru cea mai importantă funcție din statul francez? Toate estimările arată că Le Pen ar fi învinsă în turul al doilea, indiferent cu cine ar concura — Macron, Fillon sau Melenchon, remarcă AFP preluată de Agerpres.

Citeste si   Apeluri la boicotarea produselor franţuzeşti în ţări musulmane, după remarcile preşedintelui Macron despre caricaturile cu Mahomed

De altfel, în ultimele zile, candidata antiimigrație și antieuro, cunoaște o încetinire în sondaje.

În aceeași situație e și un alt favorit, centristul proeuropean Emmanuel Macron. Cei doi sunt creditați fiecare cu câte aproximativ 23% din intențiile de vot.

Conservatorul Francois Fillon, mult timp ținut în loc de problemele sale judiciare — el a fost inculpat pentru deturnare de fonduri publice, ceea ce constituie o premieră pentru un candidat major în alegerile prezidențiale — și reprezentantul stângii radicale Jean-Luc Melenchon îi urmează îndeaproape cu circa 20% din opțiuni.

Citeste si   #alegeriSUA: Atacat de democraţii Barack Obama şi Joe Biden, republicanul Donald Trump continuă optimist campania

Sprintul final va fi de altfel mai strâns decât aceste rezultate ale sondajelor vizând primul tur, întrucât absenteismul riscă să fie ridicat și aproape 30% dintre alegători afirmă în continuare că nu știu pentru cine vor vota duminică.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ