Share

Director Cristina CREŢU: „Cadrele didactice trebuie să fie deschise la nou şi să ţină pasul cu actualitatea, deoarece competenţele digitale sunt cele care primează în rândul noii generaţii”

În această săptămână, în cadrul rubricii ,,Interviul săptămâni”, am discutat cu doamna director al Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” din Iași, Cristina CREŢU.

Rep: Care sunt proiectele desfăşurate în cadrul instituției școlare, în cursul anului 2019?

„Proiectele din cadrul școlii se axează pe activități culturale și științifice”

Cristina Crețu: Două dintre aceste proiecte, sunt aprobate de către Ministerul Educației, mai precis, „Mărțişorul – ,,Tradiție și Simbol’’ și ,,Bulgăre de humă’’. Cele două fiind iniţiate pentru dezvoltarea și încurajarea creativităţii. Proiectele din cadrul școlii, se axează pe activități culturale și științifice, de exemplu: ,,Mărțișorul” are o secțiune prin care elevii, realizează mărțișoare şi felicitări.

„Acest an se deosebește prin faptul că vom avea  o secțiune dedicată și celorlalte etnii”

Un alt festival, intitulat ,,Cânt și joc de pretutindeni’’, a ajuns la ediţia a VI-a ediţie şi are la bază folclorul.

Până în acest moment, nu a existat oportunitatea de a avea dansuri germane, grecești și țigănești, însă în cadrul acestei ediții, vom avea parte de ceva nou, deoarece acest an, se deosebește prin faptul că vom avea  o secțiune dedicată și celorlalte etnii.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „IAȘUL a fost CĂLCAT în picioare de guvernul LIBERAL!”

De la simplitatea unui concurs desfășurat în curtea școlii, am ajuns la anvergura unui concurs național, aprobat de către minister.

Onoarea a fost cu atât mai mare, cu cât, în cadrul acestei ediţii, au participat și două trupe din Republica Moldova.

Un alt eveniment ce ne aduce mândrie, cu o vechime de 25 de ani, este concursul județean de fotbal ,,Cupa de Toamnă”, desfășurat în cadrul școlii, fiind preluat de la școala Petru Poni care ne-a fost arondată.

Şcoala noastră, este parteneră în proiectul Erasmus, alături de țări precum: Polonia, Grecia și Portugalia. Pe data de 4 mai, vom fi gazda acestor țări, în ultima mobilitate a proiectului ,,Pași spre Viitor’’.

„Mica Unire s-a realizat şi la Şcoala „Ion Creangă”, cu ocazia celebrării Centenarului”

Am fost felicitați de Inspectoratul Școlar Județean Iași, pentru activitatea desfășurată  prin proiectul ,,Noi suntem români’’ cu ocazia celebrării Centenarului.

În cadrul acestui proiect, am mai colaborat cu încă patru școli: din București, Bihor, Maramureș și Moldova, realizându-se Mica Unire la școala „Ion Creangă.”

Rep: Care este cea mai mare satisfacție a dumneavoastră din postura de cadru didactic dar și de director?

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

„Scopul nostru este să venim în ajutorul copiilor, în alegerea unor meserii pe viitor”

C.C.: Din postura de profesor, satisfacţia apare atunci când intri în clasă, iar elevii te primesc cu zâmbetul pe buze și sunt dornici să afle informații noi. Dar mai sunt și acele momente în care realizezi că anumiţi elevi care au trecut prin această şcoală, au devenit profesori.

Din postura de director, munca este răsplătită prin rezultatele obținute de cadrele didactice, prin intermediul elevilor, dar și prin aprecierea şi susţinerea oferită de către părinți.

Scopul nostru este să venim în ajutorul copiilor, în alegerea unor meserii pe viitor, pornind de la științe precum: chimie, biologie şi fizică.

O noutate din cadrul şcolii, este clubul media, care vine în ajutorul promovării și dezvoltării, în mediul online.

Reporter: Câți angajați și câți elevi are Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”?

C.C.: În cadrul Scolii Gimnaziale „Ion Creangă”, avem un număr de 90 de angajați și 1.156 de elevi, aici fiind inclusă şi grădiniţa.

Reporter: Ce competențe ar trebui să aibă un cadru didactic, ținând cont de ritmul dinamic al  copiilor din sec.XXI?

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „IAȘUL a fost CĂLCAT în picioare de guvernul LIBERAL!”

„Cadrele didactice trebuie să fie deschise la nou și să țină pasul cu actualitatea”

C.C.: Competențele digitale sunt cele care primează în rândul noii generaţii, iar cadrele didactice trebuie să fie deschise la nou și să țină pasul cu actualitatea.

Reporter: La început am vorbit despre proiectele derulate în anul 2019 în școala dumneavoastră. Ce alte proiecte vor mai urma?

C.C.: Dorim să implementăm un proiect, în colaborare cu biblioteca, prin care să le fie stimulată copiilor dorința de a citi mai mult. Un proiect ce va continua și anul acesta este intitulat ,,Școala Părinților’’ prin care aceștia se implică în activitățile din cadrul instituției.

Școala „Ion Creangă” este cunoscută, apreciată și recomandată de către părinți, datorită activităților extrașcolare desfăşurate cu elevii: „matematică în parc”, „istorie în muzeu”, „biologie în natură”.

Rep: Care ar fi mesajul pe care l-ați transmite părinţilor, colegilor și copiilor, pentru a avea încredere în continuare în școală?

C.C.: Părinților și copiilor le transmit cu toată încrederea, că avem cadre didactice bine pregătite, iar dotările școlii se îmbunătățesc considerabil anual. Colegilor le mulțumesc pentru profesionalismul și dedicarea de care dau dovadă și sunt mândră de ei!


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ