Share

Câteva mii de persoane au manifestat duminică seara la Budapesta în sprijinul Uniunii Europene 

Manifestanții s-au manifestat ferm împotriva premierului ungar, Viktor Orban, criticat de către UE pentru nerespectarea libertăţilor, transmite AFP.

Circa 3.000 de persoane s-au reunit pe malul Dunării unde au ascultat discursuri ale reprezentanţilor organizaţiilor neguvernamentale (ONG), centrate pe trei teme: protecţia presei libere, a ONG-urilor şi a Universităţii Central-Europene (CEU), creată la Budapesta de magnatul George Soros, scrie agerpres.ro.

Citeste si   ONU: Macron afirmă că europenii 'nu vor face compromisuri' în respingerea sancţiunilor reintroduse de SUA împotriva Iranului

Parlamentul European a votat miercuri o rezoluţie în favoarea invocării Articolului 7 împotriva Ungariei, pentru “încălcarea gravă a valorilor” europene. Aplicarea acestui articol a mai fost cerută în trecut pentru a sancţiona politicile premierului Viktor Orban, dar nu s-a ajuns niciodată la suspendarea dreptului de vot, măsură pentru care este nevoie de acordul unanim al tuturor statelor membre ale UE.

Citeste si   SUA: Camera Reprezentanţilor a adoptat un proiect de lege ce interzice importurile din regiunea chineză Xinjiang

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ