Share

Potrivit meteorologilor, ne asteapta o iarna grea cu ninsori abundente, viscol si temperaturi scazute.

Elena Mateescu, directorul Agentiei Nationale de Meteorologie, a vorbit despre efectele incalzirii globale, ce afecteaza Romania, si a oferit detalii si despre iarna care urmeaza.

“In Romania, vom avea veri din ce in ce mai calduroase si mai secetoase. Dar, acele perioade de seceta alterneaza cu perioade cu precipitatii excedentare. Chiar si toamna inregistram perioade de inundatii. Incalzirea globala nu inseamna doar temperaturi mai mari”, a mai spus directorul ANM.

“Fenomenele de tip supercelula vor fi specifice in special sezonului cald. Acum ne apropiem de toamna si vorbim de alternante de perioade mai calduroase, urmate de perioade racoroase. Nu excludem sa avem precipitatii sub forma de ninsoare in zonele montane”, a avertizat directorul ANM.

De asemenea, Elena Mateescu a vorbit si despre perioadele de iarna. “Au fost ani in care prima jumatate a iernii a fost mai calda, mai blanda, iar de la jumatatea lui ianuarie am avut fenomene repetate de viscol si caderi de zapada”.

Totusi, se pare ca va fi una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, cu perioade lungi de viscol si ninsori abundente. Temperaturile vor scadea ingrijorator de mult, iar disconfortul va fi extrem de pronuntat, scrie romaniatv.net.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ