Share

Solicitarea violatorilor din Vãleni de revizuire a dosarului a fost amânatã de instantã, acestia au cerut timp sã-si angajeze avocat!

Dupã mai bine de un an de la condamnare, cel care a fost perceput ca “lider” al celor sapte violatori, Silviu Burada din Vãleni, a cerut instantelor de judecatã revizuirea dosarului, ce a avut ca termen, 8 februarie. Cei sapte violatori au ajuns la Judecãtoria Vaslui, în jurul orei 12 si au fost întâmpinati de rudele îndurerate ce îi asteptau de ore bune. Au fost adusi încãtusati doi cãte doi, iar în momentul în care au ajuns, pãrintii au izbucnit în lacrimi.

Primul termen a debutat, în schimb, cu o amânare, solicitatã de ambele pãrti. Astfel, avocatul care o reprezintã pe victima violului a cerut amânarea dosarului pentru una sau douã zile, motivat de faptul cã este plecatã din localitate. De partea cealaltã, Silviu Burada a cerut amânarea termenului de judecatã pentru a-si angaja un apãrãtor.

Si asta pentru cã, povestesc pãrintii acestuia, au discutat cu avocati din Baroul Vaslui specializati în Penal, dar nimeni nu a vrut sã-i reprezinte. Astfel, au nevoie de o perioadã de timp pentru a reusi sã-si gãseascã un apãrãtor din Iasi.

Un nou episod marca “violatorii din Vãleni” a avut loc, ieri, pe holurile Judecãtoriei Vaslui. Si asta pentru cã, la mai bine de un an de când au primit condamnarea, violatorii au decis sã cearã revizuirea dosarului în urma cãruia au ajuns dupã gratii. Initiatorul a fost Silviu Burada, cel considerat de anchetatori “creierul” întregului viol.

Prima datã cererea de revizuire a fost depusã la sfãrsitul anului trecut, dar din cauza abtinerii judecãtorului care i-a eliberat din arest, a fost fixat un nou termen ieri. Si de data aceasta, sedinta a avut acelasi deznodãmânt. Si asta pentru cã apãrãtorul fetei violate a depus cerere de amânare pe motiv cã nu este în localitate. Acelasi lucru l-a fãcut si Silviu Burada. Numai cã a motivat lipsa apãrãtorului. Mai mult, tatãl acestuia a povestit cã a stat de vorbã cu câtiva avocati din Baroul Vaslui pentru a semna un eventual contract, dar a fost refuzat.

În fata instantei a cerut un termen pentru angajarea unui apãrãtor pe care sã-l caute în Baroul Iasi. Un alt episod care aduce aminte de cele petrecute în perioada în care cei sapte violatori au fost judecati s-a petrecut si ieri pe holurile Judecãtoriei Vaslui. În momentul în care acestia au fost adusi în sala de judecatã, câte doi si cu cãtusele pe mâini, rudele acestora, cincisprezece la numãr, au sãrit pe jurnalistii prezenti si i-au întrebat de ce nu au filmat si pe ceilalti detinuti care au ajuns, rând pe rând, în fata judecãtorilor.

Pedepsele celor sapte violatorii din Vãleni

Curtea de Apel Iasi s-a dovedit neîndurãtoare cu cei sapte violatori din Vãleni, chiar dacã inculpatii au sperat, pânã în ultimul moment, cã vor avea parte de clementã de la magistratii ieseni. Pânã la urmã, ceea ce era de asteptat, s-a si întâmplat. La mai bine de un an de la comiterea faptei, magistratii au dat pronuntarea sentintei definitive. Dacã, Judecãtoria Vaslui a pronuntat pedepse cuprinse între 5 ani si 8 luni si 8 ani si 4 luni, la Iasi, cea mai mare pedeapsã a ajuns la 10 ani.

Astfel, Silviu a primit 10 ani de închisoare dupã ce, initial, a fost condamnat la 8 ani si patru luni de închisoare. Burlacu Paul Andrei a primit 8 ani si 8 luni de închisoare, dupã ce pedepasa dictatã la Vaslui a fost de 7 ani. Petricã Bolboceanu a primit o majorare si pedeapsa a ajuns la 8 ani si 6 luni dupã ce, initial, a fost trimis dupã gratii pentru 7 ani.

Avãdanei Silviu a fost condamnat la 8 ani de închisoare dupã ce, initial, a primit o condamnare de 7 ani. De asemenea, Bogdan Ionut Boicu a fost trimis dupã gratii 6 ani si 4 luni. Instanta vasluianã l-a trimis, initial, dupã gratii 5 ani si 8 luni. Cea mai micã pedeapsã a primit mezinul din grupul violatorilor. Acesta a fost condamnat la 6 ani de închisoare, cu douã luni mai mult fatã de instanta Judecãtoriei Vaslui. De asemenea, daunele morale pe care inculpatii sunt nevoiti sã le plãteascã au crescut de la 50.000 de lei, la 70.000 de lei, mai multe pe vremeanoua.ro


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ