Share

Liberalul a precizat că pentru partidul său ziua de astăzi a fost una normală, făcând referire la ședința de guvern din această dimineață și la hotarârile luate în timpul acesteia, cele mai așteptate dintre ele fiind legate de deschiderea restaurantelor și a teatrelor începând cu 1 septembrie. 

“Acum colegii din Guvern sunt la Parlament, așa cum prevede Constituția. Doar colegii din Guvern vor fi prezenți (la dezbaterea și votul moțiunii -n.r.), deci nu și membrii PNL, care nu vor participa la această mascaradă”, a spus Guran, amintind că liberalii nu au participat nici când PSD a venit cu Lega pensiilor speciale în Parlament.

Citeste si   Răzbunare cruntă! Marius BODEA l-a dovedit IMPOSTOR pe "doctorul" Costel ALEXE

 “Țara arde și baba se piaptană. Acum, când mai avem trei luni până la alegerile parlamentare, era cazul să bulversăm această țară din punct de vedere politic? (…) Să demonstreze PSD că are responsabiliate, să demonstreze cine și ce vrea”, a mai spus consilierul de stat, subliniind că “niciun un guvern nu a trecut din 1946 încoace prin asemenea momente”.

În opinia sa, lumea ar trebui să fie echilibrată și să aprecieze că “ținem lucrurile în echilibru chiar dacă avem foarte multe piedici”.

Citeste si   PRINCIPIILE mai pot aștepta, VOTURILE contează! Cum explică Dan BARNA acceptarea TRASEIȘTILOR în USR

Pe lângă parlamentarii PSD care au anunțat deja că nu vor vota din diverse motive medicale, Virgil Guran a spus că se așteaptă ca vreo cinci parlamentari ai Opoziției să nu voteze moțiunea de cenzură. El și-a motivat afirmația prin faptul că social-democrații “știu foarte bine unde trebuie să intre și ce greutăți vor întâmpina”: “Nu își doresc să treacă moțiunea. (…) Principiul la români e că dacă lucrurile ies foarte bine, e meritul tuturor. Dacă iese foarte rău, suntem noi de vină. (…) Se vor duce sub 15% (PSD-iștii -n.r.). Din păcate, noi, românii, avem o memorie scurtă. (…) Trebuia să o lăsăm pe Dăncilă să guverneze. (…) Noi guvernăm cu pistolul la cap și să știți că ne-am descurcat până acum”.

Citeste si   PSD cere DEMITEREA Ministrului Mediului Costel ALEXE

Se știe că pentru a trece moțiunea de cenzură este nevoie de 233 de voturi și Guvernul Ludovic Orban ar fi demis. 

PSD, ALDE și PRO România au împreună 232 de voturi, dar PNL susține că este în negocieri cu aceste partided și numărul de voturi ar fi mai mic, potrivit Realitatea PLUS.

PNL, USR și PMP au 183 de voturi cumulate.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ