Hackerii au pus la cale o nouă metodă de transmitere a viruşilor în telefoane

Promisiunea că se pot obţine bilete gratuite la concertul lui Ed Sheeran din Bucureşti este o înşelătorie. Sute de persoane care au vrut acest lucru se plâng acum că nu mai pot scăpa de reclamele deochetate care le-au acaparat telefoanele sau computerele.

Citeste si   Personalul medical DEMIS de la Institutul de Psihiatrie Socola IAȘI sunt PREGĂTIȚI pentru a ajuta împotriva COVID -19

Ca să obţinem bilete gratuite la concertul lui Ed Sheeran, site-ul ne cere să răspundem la 4 întrebări despre artist, apoi răspundem şi ne redirecţionează către o pagină de unde teoretic ar trebui să primim biletele. În cazul nostru, pagina se blochează automat pentru că avem instalat un progam antivirus. Trebuie să răspundem la patru întrebări.

Citeste si   Au fost înregistrate alte 6 DECESE din cauza COVID -19 pe teritoriul României! Numărul la NIVEL național a AJUNS la 78

Gabriel Cîrlig – cercetător de securitate cibernetică: „Este un atac de tip fishing în mare parte, dar scopul nu este neapărat să ne ia datele, ci să ne redirecţioneze către anumite reclame, provocând ceea ce se cheamă ad fraude. Noi primim apoi reclame abuzive”.

Cei de la care pleacă astfel de mesaje, spun specialiştii, profită de evenimente cu priză la oameni. În cazul concertului lui Ed Sheeran, de exemplu, cererea de bilete a fost atât de mare, încât numărul lor a fost suplimentat.

Citeste si   Cum să COMBAȚI panica provocată de CORONAVIRUS! ”Mare parte din anxietatea pe care o resimțim vine din senzația de nesiguranță”

LĂSAȚI UN MESAJ