virusul-din-china.-noi-masuri-pe-aeroporturile-din-romania

 

Pe aeroporturile internaționale a fost înființată o linie de acces pentru pasagerii care vin din China, dar și pentru cetățenii chinezi.

A fost creată deja și o bază de date prin care este monitorizată localizarea pasagerilor care vin din China și a cetățenilor chinezi pe teritoriul României, a mai anunțat ministrul Sănătății.

„De acum câteva zile s-a creat pe aeroporturile internaţionale o linie specială de acces pentru pasagerii care vin din China, precum şi pentru pasagerii chinezi. De asemenea, avem o bază de date şi ştim localizarea lor pe teritoriul României. Toţi călătorii care vin din China primesc nişte chestionare speciale şi sunt instruiţi să sune la 112, unde apelurile lor sunt preluate pentru a identifica acest pacient zero”, a declarat Victor Costache.

„E important să avem măcar în 2-3 aeroporturi camere cu termoscanere. Camerele ar urma să fie cumpărate de Ministerul Transporturilor. Acest virus are un comportament atipic și de aceea se reanalizează această posibilitate, pentru că bolnavii nu au febră de la început”, a mai spus ministrul Costache. 

Marți sunt așteptați pe Aeroportul Otopeni membrii ansamblului folcloric din Mioveni, care au fost într-un turneu în China. Cele 25 de persoane se află în Beijing și vor sosi pe aeroportul din București, marți, la ora 15.00.

Ministerul Sănătăţii a anunțat pe 26 ianuarie că „până în prezent nu există suspiciuni de pneumonie cu noul coronavirus, la niciuna din persoanele din acest grup”. 

Ministrul Sănătății a explicat că aceștia nu vor intra în colectivitate timp de două săptămâni.

„Am luat legătură cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru implementarea tipului de concediu medical. În următoarele 12-14 zile nu vor fi aduși în colectivitate, sunt printre ei și elevi de liceu”, a spus Victor Costache.

Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a declarat luni, despre cei din ansamblul de la Mioveni, că „vin niște oameni sănătoși”.

Și Adrian Streinu-Cercel a dat asigurări în legătură cu starea bună de sănătate a acestora. 

„Ambasada noastră din China ne-a dat informația că cei din grup sunt sănătoși. Nu trebuie să punem drobul de sare înainte”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, luni, după edința Comitetului de Urgență de la Ministerul Sănătății.

Întrebat dacă grupul din Mioveni va fi izolat două săptămâni la domiciliu, măsură care a fost luată în alte țări, Streinu-Cercel a răspuns:

„Dacă sunt sănătoși de ce să îi izolăm?”.

LĂSAȚI UN MESAJ