Share

Costică ALEXE pornește în forță așa cum a procedat și Cristian ADOMNIȚEI

A devenit o obișnuință în România ca mulți dintre directorii de instituții ale statului să fie numiți fără să fi susținut vreun concurs de angajare, în urma căruia să-şi dovedească competențele. În cazul acesta, este suficient să-i recomande șefii ierarhici și să primească un aviz de la o instituție controlată politic.

În prezent, potrivit legii, instituțiile publice și autoritățile din România pot fi administrate sau conduse de persoane care nu au dat concurs pentru posturile respective. Metoda se numește “împuternicire” şi este aplicată cu avizul unei instituții conduse politic.

Cazul Vlad BABA – prezentator la „Zilele comunelor” devine director la o instituție din subordinea Consiliului Județean IAȘI

Un caz similar, întâlnim și la Iași, unde începând cu data de 17.11.2020, Vlad BABA, un așa zis actor care a prezentat ani buni mai multe zile de comună din județul IAȘI, a devenit directorul interimar al Școlii Populare de Artă „Titel Popovici”.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Cine este VLAD BABA și ce îl recomandă pentru funcția de DIRECTOR?

Vlad BABA, figurează ca actor în cadrul Ateneului Național Iași și este cunoscut tuturor ca PREZENTATOR al zilelor comunelor din județ.

BABA, și-a încercat norocul și în politică, candidând din partea Partidului Verde Iași la funcția de primar al Municipiului Iași. BABA a obținut un scor rușinos, iar PARTIDUL VERDE nu a dat niciun consilier local.

La acea vreme, pe contul personal de Facebook, BABA se descria astfel: ”Născut pe 27 decembrie, în anul 1986, Vlad Baba este dovada că există efecte benefice în urma Cernobâlului”.

Având în vedere că Cernobâlul reprezintă un reper INCONTESTABIL în domeniul ECOLOGIC, putem spune că nu a fost inspirat când și-a făcut propria prezentare.

De ce a numit Costică ALEXE, un NO NAME la conducerea unei instituții din subordinea Consiliului Județean Iași?

Având în vedere că BABA a candidat din partea VERZILOR la primăria Municipiului IAȘI, deci a candidat împotriva PNL Iași, numirea acestuia de către Costel ALEXE, președintele filialei PNL Iași este bizară.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „IAȘUL a fost CĂLCAT în picioare de guvernul LIBERAL!”

Văzând că nu a realizat mare lucru cu VERZII la locale și că majoritatea primarilor din Iași sunt PNL-iști, probabil rămânerea lui BABA în partid ducea la tăierea contractelor la parangheliile pe care le prezenta prin județ. Astfel, apropierea de PNL Iași și respectiv de președintele CJ Iași, Costică ALEXE îi este mai mult decât benefică, având în vedere că a fost numit director la o instituție culturală.

Despre pregătire culturală a lui BABA nu putem spune nimic, deoarece NU există! Baba este absolvent de teatru și cam atât.

Conform site-ului Consiliului Județean IAȘI, funcția de DIRECTOR al Școlii Populare de Artă „Titel Popovici” a fost scoasă la concurs la data de 02.03.2020.

Deoarece întreaga Românie era la început de pandemie, conform ”Decretului României nr. 195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României”, concursul pentru ocuparea funcției de DIRECTOR  a fost suspendat cu mențiunea că reluarea acestuia va fi anunțată pe pagina oficială a Consiliului Județean Iași.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI și candidat la Senat: „MODERNIZAREA infrastructurii rutiere a fost o PRIORITATE pentru administrația SOCIAL-DEMOCRATĂ!”

Pe pagina Consiliului Județean Iași nu există un anunț prin care s-a reluat concursul, ci doar  anunțul că BABA va ocupa funcția de DIRECTOR.

Sunt foarte bucuros că fac parte dintr-o echipă tânără și energică, care și-a propus să dinamizeze activitățile culturale din județul Iași.

Îi mulțumesc domnului Președinte Costel Alexe pentru încrederea acordată. Proiectul cultural pe care mi l-am asumat este unul ambițios, care sper să poziționeze din nou Școala Populară de Arte „Titel Popovici” printre principalele instituții de cultură din județul Iași și România”,  a declarat Vlad BABA.

Atât de  bucuros a fost Vlad BABA, încât și-a anunțat și prietenii de pe Facebook cu privire la numirea sa!


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ