Puștiul născut acum 21 de ani la Fălticeni și emigrat la 9 ani în Spania a cucerit aurul la Campionatul European de mountain bike sub 23 ani de la Brno 

Acest rezultat reprezintă cel mai mare succes al ciclismului românesc după cele cinci titluri mondiale și titlul paralimpic cucerite de ciucanul Eduard Novak la paracycling. Lider în Cupa Mondială la tineret cu trei succese în acest sezon, Dascălu a dominat cu autoritate cursa și la Campionatul European din Cehia.

Citeste si   Cum se REALIZEAZĂ predarea ONLINE pentru COPIII cu DIZABILITĂȚI din județul IAȘI!

El a fost susținut și încurajat  bilingv în limba română și spaniolă pe traseul dificil de colegii din echipa națională și de la echipa lui Brujula Bike Racing Team.

Dascălu a debutat în Cupa Mondială în 2017 pentru formația românească Dinamo BikeXpert, alături de care a obținut trei locul 5. S-a transferat apoi în Spania, țara sa de adopție, iar momentan este cel mai promițător tânăt ciclist din Europa la montainbike.

Citeste si   Spitalul REGIONAL de Urgenţă IAȘI va avea 850 PATURI! Nelu TĂTARU: ”Spitalul care va fi construit la IAȘI este cel mai AVANSAT proiect”

În august, Dascălu va încerca să aducă în Canada prima medalie din istorie pentru România la un Campionat Mondial. El ar putea reprezenta România și la Jocurile Olimpice de la Tokyo în 2020, indormează Libertatea.ro.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ