Share

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, cere Turciei garanţii de securitate după asasinarea ambasadorului rus, argumentând că Administraţia de la Ankara este responsabilă de siguranţa diplomaţilor ruşi aflaţi pe teritoriul turc, relatează site-ul agenţiei Tass.

“Conform Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice, ţara-gazdă este responsabilă de securitatea misiunilor diplomatice”, a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Citeste si   Secretarul general al ONU: Dialogul cu unele grupări jihadiste este posibil în Sahel, însă nu cu Statul Islamic

“De aceea, preşedintele Rusiei a evidenţiat necesitatea de a primi garanţii din partea Turciei privind securizarea misiunilor diplomatice ruse”, a subliniat Peskov.

Asasinarea ambasadorului rus Andrei Karlov a fost organizată de cei care vor să blocheze dezvoltarea relaţiilor dintre Rusia şi Turcia.

“Acest atac este în avantajul celor care vor să blocheze normalizarea relaţiilor dintre Rusia şi Turcia, atât la nivel bilateral, cât şi solidaritatea în eforturile de soluţionare a crizei siriene”, a spus Peskov.

Citeste si   #alegeriSUA: Trump a anunţat că va participa la o dezbatere cu Biden, dar consideră că este nedrept

Andrei Karlov, ambasadorul Rusiei în Turcia, a fost împuşcat mortal, luni seară, în timp ce rostea un discurs la o expoziţie în Ankara.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ