Share

În județul Iași Partidul Național Liberal a obținut majoritatea voturilor. Un număr de 52 de localități ieșene vor fi conduse în următorul mandat de primari liberali, 43 de primari social democrați, 3 de primari din partea USR PLUS iar localitatea Andrișeni va fi condusă de un candidat din partea ALDE.

Față de anii precedenți, Partidul Social Democrat a obținut rezultate dezastruoase la nivel județean cât și la nivel național

În municipiul Iași, candidata PSD la Primărie, Camelia GAVRILĂ s-a poziționat pe un rușinos loc trei cu un procentaj de 13% din voturi. La președinția Consiliului Județean, candidatul PSD Maricel POPA s-a clasat pe locul al doilea cu un procentaj de 24% din totalul de voturi. Diferența dintre candidatul liberal Costel Alexe și reprezentantul PSD Maricel Popa a fost una considerabilă de 15,4%.

Citeste si   USAMV Iași se implică în valorificarea INTELIGENTĂ a deșeurilor agroalimentare industriale

Decăderea Partidului Social Democrat a fost cauzată în mare parte de traseismul politic la care a fost supus partidul în ultima perioadă. 9 primari social-democrați din județul Iași au trecut la Partidul Național Liberal înainte de alegerile locale.

Sub protecția anonimatului mai mulți primari social democrați din localitățile ieșene au declarat faptul că PNL a exercitat presiuni constante asupra lor pentru a-și schimba culoarea politică. Primari din comunele Bârnova (Mihai Bălan), Dobrovăţ (Cătălin Martinuş), Tomeşti (Ştefan Timofte), Ungheni (Iulian Marcu), Gropniţa (Ionel Oneagă), Horleşti (Mihai Cadar), Moşna (Georgel Popa), Scobinţi (Gheorghe Hriţcu), Stolniceni-Prăjescu (Costel Hugianu) deși în ultimul mandat reprezentau Partidul Social Democrat, aceștia au decis să-și schimbee culoarea politică și să treacă la PNL. Astfel, toate voturile obșinute de aceștia în urma alegerilor locale din 27 septembrie au fost câștigate de liberali.

Citeste si   Înregistrare bombă cu mâna dreaptă a lui Sebastian Ghiță. Ce zice Iacobescu despre omul de afaceri fugar

Share

LĂSAȚI UN MESAJ