Share

Maricel PopaMă surprinde neplăcut reacția consilierilor județeni liberali în ceea ce privește adoptarea proiectului de hotărâre privind bugetul județului Iași.

Vreau să le mulțumesc, în același timp, celorlalți consilieri județeni ALDE, PMP și UNPR pentru că au înțeles care sunt prioritățile de dezvoltare ale județului.

Nu pot decât să constat degringolada creată în rândul colegilor mei consilieri județeni liberali cărora, deși le-au fost acceptate toate amendamentele propuse la adoptarea bugetului, au preferat să adopte o linie politicianistă și nu una administrativă.

La capătul a trei ore de discuții, după ce le-au fost acceptate toate amendamentele propuse și după ce au lăsat clar să se înțeleagă că vor vota pentru adoptarea bugetului, cu 10 minute înainte de vot s-au întors la 180 grade.

Au preferat să se abţină de la vot în urma unui sms primit de la conducerea PNL din Podu Roş. Până la urmă este treaba consilierilor judeţeni PNL să voteze cum le dictează şefii, dar ieşenii trebuie să ştie adevărul.

Au făcut opoziţie doar de dragul de a face opoziţie!

Domnilor consilieri liberali, ieşenii nu au nevoie de schimbări ale deciziilor administrative ca urmare a frământărilor politice din partidul dumneavoastră. Judeţul Iaşi are nevoie de stabilitate şi de decizii administrative echilibrate menite să genereze dezvoltare şi condiţii de trai mai bune.

Vorbiţi despre faptul că nu creăm cadrul necesar să vină investitorii la Iaşi şi să avem fabrici care să genereze plus valoare.

Vreau să vă reamintesc doar că am dat viaţă deja “muzeului” de la TransAgropolis, pregătim un proiect cu finanţare europeană pentru transformarea Centrului Expoziţional Moldova într-un Centru Regional de Transfer Tehnologic în IT şi suntem aproape de a obţine primul titlu de parc industrial pentru Consiliul Judeţean Iaşi.


CITIȚI ȘI …

Parcul agroindustrial TransAgropolis începe să se dezmorțească


Toate aceste mari proiecte pe care le-am moştenit de la o administraţie liberală incapabilă să găsească soluţii vor genera locuri de muncă şi venituri suplimentare la bugetul judeţului. Le-am preluat moarte, dar am reuşit să le dau viaţă.

În plus, în acest an demarăm cel mai ambițios proiect de modernizare a drumurilor județene din istoria Iașului.

Peste 300 de kilometri de drumuri județene vor fi asfaltați, de 10 ori mai mult decât ați realizat dumneavoastră în 4 ani de administrație liberală.

Înțeleg faptul că ieri a fost 1 aprilie. Intuiesc doar că aţi vrut să ne amuzăm afirmând că nu doresc să creez zona cargo la Aeroportul Iaşi.

O minciună sfruntată!

Avem un plan foarte bine pus la punct pentru a doua etapă de modernizare a Aeroportului, care include şi zona cargo, înfiinţarea unei unităţi de mentenanţă pentru avioane, unificarea T2 cu T3 şi crearea unui nou terminal T4.

În plus, chiar domnul Marius Bodea, fostul manager al Aeroportului şi autorul moral al schimbării deciziei liberalilor de astăzi de a nu vota bugetul judeţului, a solicitat ca Aeroportul Iaşi să nu mai fie finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi.

Am speranţa că veţi mai reflecta asupra acestor lucruri şi în viitor opoziţia dumneavoastră în Consiliul Judeţean va fi nu doar constructivă, ci şi pertinentă!

Partidul Mișcarea Populară

„Bugetul, în proporţie de aproape 80%, asigură funcţionalitatea unităţilor din subordinea CJ. Un vot împotrivă ar fi adus instabilitate şi haos în rândul unor instituţii care nu sunt cu nimic vinovate de faptul că actuala conducere a CJ nu a avut viziune în administrarea banului public sau că nu a dat cea mai mică dovadă de transparenţă şi corectitudine.“

Romeo Vatră, liderul de grup al PNL Iași în Consiliul Județean

„În condiţiile în care Iaşul este izolat de guvernarea naţională a PSD, prin nealocarea de fonduri în vederea conectării Iaşului cu vestul României, realizarea zonei cargo la Aeroport este şansa judeţului nostru. Din păcate, nu am regăsit acest proiect în propunerea de buget. Grupul de consilieri ai PNL face opoziţie constructivă la conducerea PSD. Din păcate, nu am văzut până acum de la Maricel Popa şi PSD dorinţa de a lucra cu opoziţia.“


Cristian Stanciu, liderul consilierilor județeni social-democrați din CJ Iași

 „Am observat la colegii liberali o luptă în interiorul lor între conştiinţă şi abordarea politică. Ştiu că aţi fost ameninţaţi de şefii din Podu Roş cu retragerea sprijinului politic. Totuşi, nu trebuie să sufere ieşenii. Ştiu că mulţi dintre colegii liberali nu au experienţă în ceea ce priveşte administraţia. Însă, atunci când vine vorba despre o decizie atât de importantă, cum este votarea bugetului judeţului Iaşi, trebuie să dai dovadă de maturitate, şi nu de superficialitate şi oportunism politic.“


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ