Share

Furtuni violente, temperaturi extreme, seceta prelungită, inundații și incendii devastatoare

Omenirea se confruntă din ce în ce mai des cu astfel de fenomene. Iar de vină sunt chiar oamenii și poluarea pe care o produc.

 Experții atrag atenția că, dacă nu se iau măsuri urgente, schimbările climatice vor schimba definitiv și în rău lumea pe care o cunoaștem.

Din cauza încălzirii globale, cantitatea de energie acumulată în atmosferă și oceane este în creștere, iar procesele intense de eliberare a acestei energii se produc mai des și mai violent. Drept urmare, vremea considerată a fi anormală va fi tot mai prezentă. Vorbim aici de uragane, inundații și incendii devastatoare, secetă, ninsori abundente și temperaturi extrem de scăzute, caniculă urmată de furtuni devastatoare.

Citeste si   CEL MAI APRECIAT MANAGER medical al momentului ar putea CANDIDA din partea PSD la PARLAMENTARE

ONU estimează că 120 de milioane de oameni vor fi împinşi în sărăcie de schimbările climatice, în următorul deceniu.

Fenomenele meteo extreme, precum secetă, uragane sau inundaţii, se vor înmulţi şi vor duce la foamete, conflicte şi o migraţie masivă, în special a celor bogaţi care se vor folosi de resursele pe care le au pentru a se salva, în timp ce săracii vor rămâne să îndure vremea și lipsurile.

Citeste si   COPIII Revoluției – povești FILMATE cu părinții REVOLUȚIONARI și copiii acestora despre tranziția de la COMUNISM la democrație

În actualul ritm de încălzire, temperatura medie globală va depăşi, în 2030, cu 1,5 grade Celsius media din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Este considerat un prag critic. Oamenii de știință au calculat că ar fi nevoie de 2,5 procente din PIB-ul global pentru combaterea schimbărilor climatice. Adică 2.400 de miliarde de dolari anual pentru scăderea emisiilor de dioxid de carbon, grăbirea trecerii la energie regenerabilă şi eliminarea aproape completă a folosirii cărbunelui.

Citeste si   TUIAȘI va realiza una dintre cele mai MODERNE și stabile rețele UNIVERSITARE de Internet wireless din ȚARĂ

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ