Share

Vremea se va încălzi în aproape toată ţara, iar în regiunile din sud şi din est, valorile termice vor deveni mult mai ridicate decât cele obişnuite în prima decadă a lunii decembrie, informează ANM.

VINERI

ÎN ŢARĂ: Temperaturile maxime se vor încadra între -1…0 grade izolat în Transilvania şi 13…14 grade în sudul Olteniei, dar şi în zona deluroasă a Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -10 grade. În Transilvania local nebulozitatea joasă va persista şi se va semnala ceaţă, asociată cu burniţă, iar în rest vor fi înnorări temporare, izolat va ploua slab în nord şi în est şi vor fi precipitaţii mixte în zona montană. În orele dimineţii şi noaptea vor fi condiţii de polei. Vântul va continua să sufle tare pe crestele montane, iar în rest va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale, temporare, îndeosebi în nordul Moldovei, sudul Olteniei şi pe litoral.

LA MUNTE: Vremea va continua să se încălzească, astfel încât, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Carpaţii Orientali, unde pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe mixte. Cu totul izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va prezenta intensificări temporare, iar pe creste va sufla tare. Pe văi şi în depresiuni, izolat va fi ceaţă.

SÂMBĂTĂ

ÎN ŢARĂ: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului în majoritatea zonelor, dar în special în regiunile extracarpatice. În sud şi sud-est cerul va fi variabil, iar în rest va avea înnorări temporare; izolat în nord şi nord-vest va ploua slab, iar la munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 1…2 grade izolat în Transilvania şi 13…14 grade în zona deluroasă a Olteniei şi a Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între -3 şi 6 grade. Mai ales noaptea, se va semnala ceaţă, local în vest şi în centru şi izolat în rest.

Citeste si   VIDEO l Zeci de HECTARE de legume din județul IAȘI distruse de GRINDINĂ! Neculai FEODOT: ”Recoltele rămase pe CÂMP au fost complet DISTRUSE”

LA MUNTE: Valorile termice se vor menţine peste cele normale specifice în această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni, unde se vor semnala precipitaţii slabe mixte şi se menţin condiţiile de polei. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari în zona înaltă. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea izolat va fi ceaţă.

Citeste si   USAMV Iași se pregătește pentru ACTIVITĂȚILE ”on-site” cu STUDENȚII care au fost ONLINE


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ