Share

Proiect de 5 milioane de euro. Se reface izolaţia magistralei dintre CET Holboca şi Tudor Vladimirescu

Lucrările la reţelele de termoficare vor continua în zone precum Zona Industrială, Podu Roş, Bularga, Păcurari, zona Pasaj „Octav Băncilă“ şi Tudor Vladimirescu

Un contract de circa cinci milioane de euro. Primăria a lansat o asemenea licitație. Proiectul reprezintă etapa a doua a programului de reabilitare a reţelei de termoficare, iar noul contract vizează refacerea izolaţiei magistralei de legătură între unităţile CET din Holboca și Tudor Vladimirescu.

Citeste si   UPDATE! ALEGERILE LOCALE 2020! Află ce spun candidații IEȘENI.

În total, este vorba despre o reţea supraterană de 23 km (tur-retur)

„Reabilitarea va fi realizată prin materiale care să conducă la creşterea eficienţei energetice, în vederea livrării agentului termic la parametrii cantitativi şi calitativi solicitaţi la consumatori şi cu un impact minim asupra mediului, prin reducerea cantităţii de poluanţi“, se precizează în documentaţia de atribuire.

Contractul cuprinde atât proiectarea, cât şi execuţia lucrărilor, iar termenul de finalizare este estimat la 30 de luni. Modernizarea magistralei de legătură presupune înlocuirea izo­laţiei termice clasice cu izolaţie termică cu cochilii mixte din spumă poliuretanică şi vată minerală.

Citeste si   PREZENȚĂ de 37,28% la VOT în județul IAȘI! Câți alegători au ieșit la VOT în localitățile ieșene?

În total, municipalitatea a estimat valoarea contractului la 22,5 milioane lei, fără TVA. Din această sumă, 70% reprezintă fonduri de la bugetul de stat prin Programul „Termoficare Căldură şi Confort“, iar 30% este cofinanţarea locală. Firmele interesate să participe la procedura de licitaţie pot depune oferte până pe 8 noiembrie.

Refacerea izolaţiei termice a magistralei de legătură dintre CET-uri face parte dintr-un program la nivel local

Proiectul vizează, în următorii patru ani, investiţii importante în sistemul centralizat. Prima etapă, cu lucrări evaluate la 87 milioane lei, a demarat deja pe zona Cantemir, unde sunt înlocuite reţelele de termoficare de pe şos.

Citeste si   Rezultate dezastruoase pentru Camelia GAVRILĂ și Maricel POPA! Se cere DEMISIA celor doi

Lucrările la reţelele de termoficare vor continua în zone precum Zona Industrială, Podu Roş, Bularga, Păcurari, zona Pasaj „Octav Băncilă“ şi Tudor Vladimirescu.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ