Share

Se vor putea oficia căsătorii și în aer liber la Iași 

Cuplurile care vor să se căsătorească în afara sediului Stării Civile vor putea face acest lucru contra unei taxe speciale. Tariful ajunge la 1.000 lei, iar una dintre condiţii este ca  in­tervalul de programare să nu depă­şească 45 de minute.

O altă condiţie importantă vizează faptul că nu se oficiază căsătorii în restaurante.        Ser­viciul din subordinea municipalităţii va asigura oficierea căsă­toriei în afara sediului în aproape fiecare zi din săptămână.

Citeste si   Camelia GAVRILĂ, Mihai CHIRICA și trecutul POLITIC pe care-l vor UITAT
Programul va fi unul diferit

17.00 – 19.00 (luni, marţi, miercuri)

15.30 – 17.30 (vi­neri)

15.00 – 19.00 (sâmbătă, în funcţie de programul oficierilor de la sediu)

14.00 – 16.00 (duminică)
Taxa specială va fi introdusă după ce un regulament în acest sens va fi aprobat în şedinţa Consiliului Local (CL), document care ar putea intra în dezbatere chiar la sfârşitul lunii octombrie.

Citeste si   Lăfăială pe BANI PUBLICI! Funcționarii publici din comuna SINEȘTI sunt răsplătiți de către primar și pleacă în VACANȚE de LUX sub pretextul cursurilor de formare

Potrivit regulamentului, ofiţerul de stare civilă va prelua şi va transporta registrele şi certificatele de căsătorie de la sediul Stării Civile la locul stabilit.

„Transportul va fi asigurat de Primăria Municipiului Iaşi. Pentru asigurarea securităţii documentelor şi registrelor de stare civilă, pe parcursul deplasării, ofiţerul de stare civilă va fi însoţit de un poliţist din cadru Poliţiei Locale Iaşi“, se arată în regulament.
Pentru a putea beneficia de astfel de servicii, cuplurile trebuie să depună o cerere cu 30 de zile înainte de data încheierii căsătoriei.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ