Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră o remorcă tip cisternă declarată furată de autorităţile din Italia, despre care şoferul, un bărbat din Republica Moldova, a declarat că a fost achiziţionată din Polonia.

La controlul de frontieră, polițiștii au constatat că remorca în cauză figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de Italia la data de 06.04.2017.

În ziua de 29 aprilie a.c., în jurul orei 21.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetăţeanul din Republica Moldova Valeriu C., în vârstă de 61 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion, înmatriculat în Republica Moldova şi o remorcă tip cisternă, înmatriculată în Polonia, informează politiadefrontiera.ro.


CITEȘTE ȘI …

Conducerea CFR Marfă a fost ridicată de MASCAȚI. Prejudicii de 3,6 miloane de euro


Au fost efectuate verificări suplimentare, iar în data de 02.05.2017, autorităţile italiene ne-au informat în scris că vehiculul face obiectul unei infracţiuni de delapidare (autovehiculul a fost achiziţionat în leasing, iar utilizatorul nu a mai plătit ratele şi nici nu a returnat vehiculul).

Cu privire la aspectele constatate, Valeriu C. a declarat că, împreună cu proprietarul firmei de transport unde este angajat, a achizitionat vehiculul in cauza din Polonia, de la o societate comercială de profil, in schimbul sumei de 29.000 euro şi că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar vehiculul, în valoare de 135.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ