O tânără din Iași revoluționează sistemul educațional de la Universitatea Alex. I. Cuza din Iași. Proiectul YOUNG REVOLUTION are ca scop mentorshipul studenţilor

Proiectul YOUNG REVOLUTION are ca scop mentorshipul studenţilor de la Facultatea de Filosofie şi ştiinţe social politice, specializărilor Relaţii Internaţionale şi studii europene şi ştiinţe politice, din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, din anul III de licenţă (anul terminal).

Proiectul este realizat de Butterfly Dreamer Network, pentru a-i ajuta pe studenţi să aplice pentru viitoare joburi în instituţiile europene. Ei vor primi ajutor online prin Skype de la membrii reţelei şi anume:

Eva Maria Olbers, candidat MPA la Harvard Business School of Government (McCloy Fellowship) şi cofondator STEMgem (stemgem.co)

Delia Cristiana Stamate, Alumni MSC Management Science la VUB Brussels şi Analyst Financial Markets la Bank of New York Mellon in Brussels, Belgium

Studenţii sunt rugaţi să se înscrie, folosind următorul link: https://tinyurl.com/yarh7gq4

Proiectul a fost conceput împreună cu Miron Maria Mirabela, care a făcut un internship în cadrul reţelei, în calitate de Şefă de An, în cadrul Facultăţii de Filosofie şi ştiinţe social politice, specializarea Relaţii Internaţionale şi studii europene.

Mirabela ne-a declarat:

‘’Mă motivează dorința de a mă implica in comunitatea ieșeană, printr-un proiect pe care eu îl consider important pentru studenții de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, tocmai prin prisma faptului că mă identific cu nevoile tinerilor. Vremurile in care trăim îi găsesc pe aceștia debusolați.

Deşi pare un cuvânt dur, acesta exprima o realitate pe care am cunoscut-o și eu , studentă fiind la Facultatea de filosofie și științe social-politice, constantând faptul că mediul academic nu oferă oportunități de angajare in acest domeniu,după finalizarea studiilor.

Sper ca prin acest proiect să reușim să oferim studenților  din domeniul stiintelor social-politice câteva repere în ceea ce privește orientarea în carieră, cât și o serie de sfaturi referitoare la redactarea unor documente necesare aplicării in cadrul structurilor institutţonale ale Uniunii Europene.

Consider că acest proiect este benefic atât mie cat și colegilor mei, deoarece abordează o problematica spinoasă și de actualitate , nu la nivel de dezbatere, ci mai degrabă încercând să ofere soluții practice ,atât de necesare unui student fără perspective de angajare într-un domeniu ambițios, precum cel al Stiințelor politice ori al Relațiilor Internaționale.‘’

Delia, pe lângă experienţa din domeniul bancar, a lucrat şi în cadrul Ambasadei României la Bruxelles dar şi a Consulatului României la Bruxelles, dar şi în domeniul juridic, pentru numeroase cabinete de avocatură. Delia ne-a spus că :

‘’ Îmi doresc să-i ajut pe aceşti tineri, alături de Eva, să aibă şansele pe care le-am avut şi noi. Sper să aducem lecţiile învăţate în sistemul american şi cel belgian în România.‘’

De asemenea, Delia şi Eva au primit mentorat de la acelaşi profesor, Steve Jarding, de la Harvard Kennedy School of Government, considerat unul dintre cei influenţi oamenii din Washington, de către RollCall Magazine.

Delia l-a cunoscut pe profesorul Jarding prin programul Aspire Romania, dar şi alături de Rise Consortium, iar Eva are cursuri cu dânsul în cadrul programului pe care îl urmează la Harvard.

LĂSAȚI UN MESAJ