Zece persoane, opt femei și doi bărbați la spital, după ce au fost implicați într-un accident rutier grav provocat de un bărbat care nu ar fi păstrat distanța regulamentară în mers

S-a întâmplat, ieri dimineață, pe raza localității Budăi. Conform primelor informații, se pare că șoferul unui microbuz care se deplasa dinspre Târgu Frumos înspre Iași, nu ar fi păstrat distanța față de autoturismul din față, care ar fi ar fi încetinit pentru a lua pe cineva la ocazie. L-a acroșat pe acesta, apoi a tras stânga de volan, pătruzând pe contrasens și s-a răsturnat într-un șanț.

”În această dimineață polițiștii au fost sesizați despre un accident rutier care aa vut loc pe raza localității Budeni. Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat faptul că șoferul unui microbuz nu ar fi păstrat distanța față de un autoturism care se deplasa pe același sens care a încetinit pentru a efectua un viraj.

L-ar fi acroșat pe acesta, iar ulterior ar fi pătruns pe contrasens și ar fi intrat într-un șanț, unde s-ar fi răsturnat. În urma evenimentului, a rezultat rănirea mai multor persoane care au fost transportate la spital. Ambii conducători auto au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind zero. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvînt al IPJ Iași.

În urma impactului a rezultat rănirea a 10 persoane, 9 din microbuz și una din autoturism, cu vârste cuprinse între 26 și 52 de ani.

Victimele au suferit numeroase traumatisme și au fost transportate la Spitalul ”Sfântul Spiridon”, cu ambulanțele și echipajele de prim ajutor SMURD ajunse la fața locului.

“Serviciul de Ambulanța Județean Iași a intervenit cu trei echipaje medicale de urgență cu asistent la evenimentul rutier de la Budăi. Un echipaj cu asistent de la substația Podu Iloaiei a preluat o femeie de 38 ani, conștientă, cu traumatism cranio-cerebral, plagă contuză frontală și traumatism membru inferior drept.

Un echipaj de la sediul central din municipiul Iași a preluat o femeie de 43 ani, cu contuzie coloană cervicală, plagă excoriată membru superior stâng, și o femeie de 38 ani ce prezenta contuzie coloană cervicală, traumatism genunchi stâng și membru superior stâng.

Al treilea echipaj, de la substația Târgu Frumos, a preluat o femeie de 52 ani cu plagă contuză la buza superioară și contuzie toracică și un barbat de 26 ani, șoferul Opelului, cu plăgi excoriate parietal și frontal, echimoză ochi drept și contuzie coloană cervicală. După acordarea asistenței medicale de urgență la locul accidentului, cei cinci pacienți au fost transportați la UPU Sf. Spiridon pentru investigații de specialitate”, a declarat Nicolai Pralea, purtător de cuvânt al SAJ Iași.

La accident a intervenit și Detașamentul 1 de Pompieri Iași și Secția Târgu Frumos. ”În data de 26.08.2018 ora 06:03, Detașamentul 1 de Pompieri Iași şi Secţia Târgu Frumos, a intervenit în satul Budăi, oraşul Podu Iloaiei, judeţul Iaşi, la un accident rutier produs între două autovehicule (un microbuz cu 10 pasageri şi un autoturism). În urma accidentului au rezultat zece victime, conştiente, neîncarcerate, care au fost transportate la U.P.U. a spitalului „Sf. Spiridon” Iaşi de către echipajele S.M.U.R.D. şi de către echipajele S.A.J. Iaşi”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ