Share

Municipalitatea ieșeană continuă procesul de deschidere către tineri. În perioada 26 iunie – 6 iulie, zece studenți și masteranzi vor participa la un internship la Primăria Municipiului Iaşi.

Aceștia vor avea posibilitatea să înțeleagă cum funcționează principala instituție de management a orașului și vor dobândi cunoștințe practice în domeniul administrației publice.

Tinerii vor lucra câte 4 ore pe zi, timp de 2 săptămâni, în 10 departamente ale Primăriei Municipiului Iași, programul acestora urmând a fi stabilit împreună cu reprezentanţii departamentelor implicate.

Citeste si   INVESTIȚIE în localitatea COMARNA! FERMIERII vor beneficia de o platformă pentru GUNOI DE GRAJD.

Birourile și departamentele Primăriei Municipiului Iași implicate în proiect sunt Serviciul Relații cu Societatea Civilă, Biroul Cooperare Economică si Turism, Compartimentul Design și Arhitectură Urbană/Biroul de Administrare Mediu Urban, Biroul de Comunicare, Serviciul Relații Internaționale, Unitatea de Implementare Proiecte de Mediu și Direcția Relații Publice și Transparență Decizională cu cele 4 compartimente subordonate: Centrul de Informații pentru Cetățeni, Biroul Democrație Participativă Locală, Biroul Diaspora și Biroul Organizare de Evenimente Publice.

În prima zi, 26 iunie, reprezentanții Primăriei vor prezenta cum funcționează instituția. Tinerii vor afla ce rol are fiecare departament în care vor lucra și în ce activități urmează să se implice. În perioada 27 iunie – 6 iulie se va desfășura efectiv internship-ul. După ce încheie experiența, studenții vor face o prezentare despre care au învățat pe parcursul internship-ului.

Fiecare va fi liber să aleagă forma de prezentare, dar este esențial să împărtășească cu alții, tot ce-a aflat și crede că-i relevant pentru comunitatea ieșeană. Tinerii participanți își împărtășesc experiența, printr-un eveniment deschis pentru orice ieșean. Vor fi prezenți reprezentanții Primăriei, alături de public și de reprezentanții CIVICA, ulterior participanții la internship vor primi certificate de participare”, se arată în anunțul organizatorilor.

Proiectul este coordonat de Diana Danciu, coordonator de proiect – reprezentant al Asociației CIVICA, Vasile Tiron și Adina-Roxana Stoleru, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Iași, și consilierul local Bogdan Crucianu. Doritorii se pot înscrie AICI, până pe 5 iunie.

Citeste si   INVESTIȚIE în localitatea COMARNA! FERMIERII vor beneficia de o platformă pentru GUNOI DE GRAJD.

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ