Share

Zeci de mii de persoane din statele americane au protestat în oraşe şi aeroporturi faţă de decizia preşedintelui Donald Trump de a interzice intrarea în SUA a cetăţenilor din mai multe state majoritar musulmane, informează Reuters.

În New York, Washington şi Boston un al doilea de demonstraţii a urmat protestelor care au avut loc sâmbătă pe aeroporturile americane în urma începerii aplicării directivei preşedintelui american de către agenţii vamali.

Citeste si   SĂRBĂTORI: Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor

Preşedintele american, Donald Trump,a semnat vineri un ordin executiv prin care se suspendă programul de primire şi instalare a refugiaţilor timp de patru luni, declarând că scopul acestei acţiuni este de a preveni pătrunderea în ţară a “teroriştilor islamişti radicali”. Mai mult, ordinul prevede interdicţia de a intra pe teritoriul american timp de trei luni pentru cetăţenii din mai multe state majoritar musulmane, cum ar fi Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan sau Yemen.

Citeste si   Nagorno-Karabah: Pompeo îi cheamă pe liderii Armeniei şi Azerbaidjanului la respectarea încetării focului şi căutarea unei soluţii diplomatice

Sute de persoane au fost deţinute sau deportate la sosirea lor pe aeroporturile din SUA.

Unul dintre cele mai mari proteste a avut loc în Parcul Battery din Manhattan, de unde se poate zări Statuia Libertăţii, un simbol de bun venit pe continentul american.

Charles Schumer, senatorul democrat al New Yorkului, a declarat protestatarilor că ordinul lui Trump este împotriva valorilor americane.

Citeste si   #alegeriSUA Twitter difuzează mesaje preventive despre alegerile americane

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ