Share

Bilanțul persoanelor decedate în urma celor mai grave inundații din Peru din ultimele decenii a crescut la 72, a anunțat duminică premierul Fernando Zavala, 10 dintre acestea pierind în ultimele 24 de ore, informează DPA, via Agerpres.

Circa 572.000 de persoane au fost afectate de inundații, multe dintre acestea fiind evacuate.

“Țara trece prin unul dintre cele mai grele momente din ultimii ani deoarece numărul persoanelor afectate este mult mai mare în comparație cu dezastrele anterioare”, a arătat Zavala.

 Fotografiile publicate înfățișează șuvoaiele umflate care s-au transformat în adevărate râuri care au inundat localități și au luat pe sus autovehicule, informează romanialibera.ro.

“Sunt locuri în care a plouat mai mult decât în timpul fenomenului El Nino din 1982 și 1998”, a precizat Zavala. Se estimează că aproximativ 70.000 de persoane și-au pierdut toate bunurile din cauza inundațiilor.

Centrul celui de-al treilea cel mai mare oraș din această țară, Trujilio, a fost inundat, iar sute de locuitori din capitala Lima au fost salvați, vineri, de echipele de intervenție din calea șuvoaielor.

Share
Citeste si   #alegeriSUA Peste 70 de milioane de alegători au votat deja, semnalând o participare record
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ