Share

Șeful statului a chemat la consultări partidele parlamentare, la Palatul Cotroceni

În urma discuțiilor cu fiecare formațiune în parte, Președintele Iohannis ar putea anunța, pe seară, propunerea de premier. Din acel moment, prim-ministrul desemnat trebuie să își aleagă o echipă de miniștri cu care va merge în fața Parlamentului, pentru votul de învestitură. 

Liderii PSD se vor reuni în ședința Comitetului Executiv pentru a desemna omul cu care vor merge la Cotroceni, la consultările cu președintele Klaus Iohannis.

Citeste si   18:00 Klaus Iohannis, primele declarații de la Cotroceni, după votul pentru majorarea pensiilor cu 40%

 

Pentru Liviu Dragnea această ședință va fi una care îi va decide viitorul la conducerea PSD. Partidul i-a dat mandat în alb, după alegerile parlamentare, iar Liviu Dragnea a venit cu o primă variantă, care a fost respinsă de președinte. Ulterior, liderul PSD l-a scos din joben pe Sorin Grindeanu, un nume care a reprezentat o surpriză pentru mulți dintre liderii PSD.

Citeste si   Test COVID-19 obligatoriu pentru românii care vin în țară din străinătate | Iohannis: ”E posibil, dacă numărul cazurilor crește”

Surse din conducerea PSD au explicat că, de data aceasta, Liviu Dragnea va schimba radical strategia, în acest Comitet Executiv. Liderul PSD nu va risca să vină cu niciun nume personal, ci își va lăsa locotenenții să avanseze mai multe nume, printre ele și cel dorit de Liviu Dragnea.

Citeste si   VIDEO Iohannis, după inaugurarea trenului către aeroport: Din 2016 în 2019 s-a realizat doar 11%. Ne dăm seama care a fost voința politică

Această strategie are rolul de a oferi responsabilitate întregului partid pentru alegerea făcută, dar și de a oferi legitimitate noului premier. Există și o altă miză a acestei strategii, pentru că Liviu Dragnea are nevoie de fiecare vot în Parlament și doar un consens în interiorul PSD i-ar putea aduce o largă susținere în Parlament noului premier, potrivit stiripesurse.ro.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ