ZI NEAGRĂ pe şoselele din România: cel puţin 4 accidente grave au avut loc în cursul zilei de duminică, majoritatea dintre ele cauzate de condiţiile de trafic – polei sau ceaţă – combinate cu viteza excesivă sau neatenţia.

Un accident în care au fost implicate un TIR şi un microbuz a blocat traficul la primele ore ale dimineţii pe DN 15B în județul Neamț. Cel puțin 7 victime au fost implicate, o persoană a murit și alte două au ajuns la spital în stare foarte gravă.

O persoană și-a pierdut viața, duminică dimineață, într-un accident în care au fost implicate o autoutilitară şi un microbuz care a avut loc la ora 7,36 și care a blocat traficul pe un drum național din județul Neamț.

În urma accidentului produs la ora 7,36 dimineaţa a fost declanșat CODUL ROȘU de intervenție. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a afirmat la Realitatea TV că, din păcate, o persoană a fost declarată decedată.

De asemenea, conform acestuia, două persoane se află în starea gravă dintre care una este inconştientă. “Celelalte patru persoane sunt în stare mai uşoară”, a precizat Raed Arafat. “Cauza accidentului va fi stabilită după ce se vor finaliza investigaţiile făcute de Poliţie”, a spus acesta.

Un accident petrecut în apropierea localităţii prahovene Cheia a dus la prăbuşirea unei maşini într-o râpă şi la decesul a două persoane.

Un autoturism care cobora pe DN1 A spre Ploiești ar fi intrat pe contrasens izbindu-se de o dubă, aceasta din urmă ieșind din afara părții carosabile și căzând de o diferență de nivel de aproximativ doi metri.

Două persoane care au fost implicate într-un accident duminică dimineață pe DN1 A, la Cheia, au fost declarate decedate după ce anterior au fost supuse manevrelor de resuscitare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, cele două victime, respectiv un bărbat și o femeie de aproximativ 50 de ani, au fost încarcerate și scoase de pompieri ulterior supuse manevrelor de resuscitare.

Cele două persoane nu au răspuns manevrelor, ele fiind declarate decedate de către medicul de pe Ambulanța de Terapie Intensivă. La fața locului a aterizat și un elicopter SMURD, care ar urma să preia o femeie care are leziuni la membrele inferioare și superioare și care, de asemenea, a fost încarcerată.

Un alt accident a avut loc pe DN1, în apropiere de localitatea Posada. Traficul a fost blocat, în urma unui accident în care au fost implicate două vehicule. Totodată, o persoană a fost rănită în urma impactului.

Potrivit martorilor, șoferul unei mașini a derapat și a intrat pe contrasens, unde a lovit un alt vehicul. În urma impactului, șoferul a fost rănit. În vehicul se mai aflau alte două persoane, însă acestea nu au avut nevoie de intervenția medicilor.

O ambulanță și o autospecială SMURD s-au deplasat la fața locului, în timp ce traficul a fost blocat. De altfel, în urma accidentului, s-au format cozi pe DN1.

 

LĂSAȚI UN MESAJ