Share

În perioada 26-30 septembrie 2019, echipa Centrului  Judeţean  de  Resurse  şi  Asistenţă  Educaţională Iaşi organizează ZILELE CJRAE IAŞI

Acesta este un eveniment ce reuneşte sub semnul dialogului cadre didactice, specialişti şi parteneri instituţionali din domeniul educaţional din regiunea nord-est şi are rolul de a de a facilita contexte de abordare a preocupărilor comune.
Aflată la a III-a ediţie, manifestarea propune teme psihopedagogice în acord cu actualitatea, cu dinamica şcolii, ancorată într-un timp al provocărilor şi contribuie la promovarea serviciilor de asistenţă psihopedagogică, a proiectelor, programelor şi resurselor informaţionale în domeniu, precum şi la valorizarea specialiştilor din domeniul psihopedagogic: profesori consilieri şcolari, respectiv profesori logopezi.
Manifestarea debutează cu Conferinţa „Starea de bine în mediul educaţional – o construcţie necesară”, eveniment ce invită la reflecţie şi analiză asupra educaţiei cu stare de bine, asupra importanţei conturării climatului pozitiv şi motivant în mediul şcolar. Starea de bine este strâns legată de învățare și motivație. Contextele în care trăim pot stimula sau, dimpotrivă, deteriora starea de bine. Este un lucru valabil și pentru locul în care un copil își petrece o foarte mare parte din timp: ȘCOALA.

Concept însumează elemente de comportamentul social, de relaționare sau capacitatea mediului de învățare de a fi prietenos, suportiv

Starea de bine a elevilor încorporează dimensiuni psihologice, fizice și sociale, incluzând date obiective și subiective ale vieții acestora. Acest concept însumează elemente ce țin, printre multe altele, de dezvoltarea psihologică și emoțională a copiilor (identitate și încredere, autogestionare, inițiativă, rezistență), de comportamentul social (empatie, grijă și respect față de sine și de alteritate, implicare civică), de relaționare (prietenie, echitate, atitudini prosociale, respect) sau de capacitatea mediului de învățare de a fi prietenos, suportiv, de a promova colaborarea, diversitatea sau disponibilitatea pentru dezvoltare.

Citeste si   Cât de mult ne afectează FUMATUL în lupta sistemului IMUNITAR cu bolile

În contextul actual al şcolii evenimentul propus de CJRAE Iaşi caută ecouri consonante din perspectiva tinerilor, a practicienilor din educație, a mediului academic, a autoritățlor publice, a părinților.

Agenda manifestărilor va include o conferinţă, ateliere de lucru, activităţi outdoor de construire a echipelor de schimbare în mediul educaţional.

Astfel, Joi, 26 septembrie 2019, orele 14.00 – 16.30, în Aula Magna ”Carmen Sylva”, Palatul Universitar din Copou, va avea loc Conferinţa „Starea de bine în mediul educaţional – o construcţie necesară”, invitat prof. univ. dr. Ion Dafinoiu.

Citeste si   ATENȚIE LA FALȘII VIZITATORI! Polițișii ieșeni îi sfătuiesc pe locuitori să fie PRECAUȚI

Vineri, 27 septembrie 2018, orele 10.00- 12.00, la sediul CJRAE Iaşi se vor desfăşura atelierele de lucru pe următoarele teme:

1.Atelier cu tema „Practici ale stării de bine în mediul educaţional”, psiholog Irina Şubredu, Inovativ Construct

  1. Atelier cu tema „Co-reglare şi medii tribal în educaţie”, conf. univ. dr. Oana Dănilă, UAIC Iaşi
  2. Atelier cu tema „Rolul metaforei în construirea stării de bine”, consilier şcolar Magdalina Ioachim 4. Atelier cu tema „Starea de bine a profesioniştilor din educaţie”, psihoterapeut sistemic Elena Ceucă, Institutul de Cuplu şi Familie
  3. Atelier de lucru cu tema “Starea de bine și competențele socio-emoționale ale profesorilor – premise pentru  dezvoltarea unui climat educațional pozitiv”,    lector univ. dr. Versavia Curelaru, lector univ. dr. Georgeta Diac, UAIC.
Citeste si   Asociația “ȘTERGEM O LACRIMĂ” din IAȘI te invită să DONEZI pentru COPII, BĂTRÂNI și OAMENI fără ADĂPOST

Luni, 30 septembrie 2019, orele 11.00 – 13.00, Parcul Expoziţiei, Team Building „Sinergii creative”,  activitate outdoor.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ