Share

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași celebrează în perioada 8 – 16 noiembrie Zilele Universității, punctând 206 ani de când învățatul Gheorghe Asachi a ținut la Iași, pentru prima dată în istoria țării, cursuri de inginerie în limbă română

Cu amintirea lui Gheorghe Asachi încep și aceste manifestări festive, în data de 8 noiembrie fiind programată de la ora 10.00 o ceremonie solemnă în Aula Magna „Carmen Sylva”, împlinindu-se 150 de ani de când Gheorghe Asachi s-a stins din viață. La aceasta vor participa membrii comunității academice ai universității, invitați de la celelalte instituții de învățământ superior din Iași, cât și din partea autorităților locale.

Deși în fiecare an dedicăm Zilele TUIASI în mod implicit părintelui nostru, Gheorghe Asachi, în acest an sărbătoarea se dorește a fi în mod direct un omagiu adus creatorului școlii de inginerie la 150 de ani de la trecerea lui într-o altă lume.

Am dorit să concentrăm evenimentele programate cu acest prilej între două repere: 8 noiembrie, dată în care am organizat evenimentul care deschide Zilele TUIASI, și 15 noiembrie, data la care vom sărbători performanța în universitatea noastră. De fapt, aceste zile se vor încheia pe 16 noiembrie cu deja tradiționalul concurs «Treasure hunt», adresat studenților și menit să le facă cunoscută mai bine universitatea noastră”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul universității.

Citeste si   Direcția de SĂNĂTATE Publică IAȘI a lăsat BEBELUȘII fără lapte PRAF de 3 LUNI! Părinte: ”Suntem DISPERAȚI”

Printre momentele importante din aceste zile festive, menționăm și festivitatea de premiere a celor mai interesante fotografii realizate de studenți și de profesori în cadrul concursului „Studenția la Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» din Iași”

Fotografiile care au fost alese câștigătoare la șapte categorii: „La școală”, „Viața în campus”, „Experiențe internaționale”, „Concursuri, tabere, și Zilele Porților Deschise”, „Învăț și practic”, „Studenți, văzuți prin ochii profesorilor”, „Spiritul TUIASI” vor face obiectul unei expoziții în Iulius Mall.

Citeste si   PERSONALUL Serviciului de reintegrare a PENITENCIARULUI Iași vă invită la EXPOZIȚIA REGIONALĂ ”Educație și RESTAURARE prin artă SACRĂ”

Marți, 12 noiembrie, de la ora 14.00, va avea loc și ceremonia de decernare a premiilor în bani pe categorii, după ce săptămâna trecută au fost anunțate rezultatele jurizării.

Miercuri, 13 noiembrie, de la ora 09.00 va avea loc o nouă ediție, cea de-a XI-a, a tradiționalului „Simpozion de Istoria Învățământului și Științelor Tehnice”, un moment special fiind programat pentru ziua următoare, joi, 14 noiembrie, în Sala „Cristea Niculescu-Otin” din Corpul T, Rectorat, când conducerea TUIASI va semna Scrisoarea de intenție privind afilierea Universității Tehnice la rețeaua Danube Transfer Center.

Premierea celor mai performanți cercetători ai universității 

Un alt moment solemn este programat vineri, 15 noiembrie, de la ora 09.00, când în Sala „Cristea Niculescu-Otin”, de la ora 09.00, vor fi premiați cei mai performanți cercetători ai universității, va fi decernat titlul de „Profesor Emerit”, vor fi omagiați Profesorii Seniori și vor fi oferite titlurile de „Membru onorific al comunității academice”. Zilele universității se încheie sâmbătă, 16 noiembrie, cu tradiționalul concurs studențesc „Treasure Hunt la TUIASI”, organizat de Fundația Universitară „Gheorghe Asachi” din Iași.

Citeste si   USAMV Iași se pregătește pentru ACTIVITĂȚILE ”on-site” cu STUDENȚII care au fost ONLINE

Tinerii din ligile și asociațiile de la Universitatea Tehnică se folosesc de cuvinte cheie din domeniul tehnic sau al arhitecturii, acumulează puncte, urmează traseul desenat de noi și se întrec contra cronometru în vânătoarea de «comori științifice», un fel de Pokémon Go studențesc care-i va ajuta să cunoască mai bine campusul universitar, cu specializările fiecărei facultăți, și să lege noi prietenii”, a explicat Dan Covatariu, președintele Consiliului Director al Fundației Universitare „Gheorghe Asachi” din Iași, la ediția de anul trecut.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ