24 MAI, ZIUA EUROPEANĂ A PARCURILOR, MARCATĂ DE ROMSILVA LA CENTRUL DE VIZITARE AL PARCULUI NAȚIONAL CĂLIMANI

Ziua Europeană a Parcurilor a fost marcată, în acest an, printr-un eveniment organizat joi, 24 mai, de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva la Centrul de Vizitare al Parcului Național Călimani din localitatea Șaru Dornei, județul Suceava.

La cea de-a 15-a ediție a Zilei Europene a Parcurilor au participat reprezentanți ai Ministerului Mediului, ai Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române, conducerea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, reprezentanți ai 24 de administrații de parcuri naționale și naturale, precum și ai Consiliului Județean Suceava și ai autorităților locale.

Citeste si   Suceava: Accident la Dorna Arini, după ce un șofer beat a ajuns cu autoutilitara pe contrasens

Tema ediției din acest an este ”Moșternire culturală: este în natura noastră”

Tema urmărește consolidarea legăturii dintre moștenirea naturală, prin ariile naturale protejate, și identitatea culturală.

În cadrul evenimentului găzduit de Administrația Parcului Național Călimani, fiecare parc național sau natural a expus un stand propriu cu imagini și produse tradiționale specifice comunităților locale.

Citeste si   GCS: 3.074 de cetăţeni români din străinătate, infectaţi cu COVID-19; 106 decese

Ziua Europeană a Parcurilor a fost sărbătorită pentru prima oară în anul 1999

Inițiativa a aparținut Federației Europeană a Parcurilor EUROPARC, în data de 24 mai 1909, fiind înființate primele parcuri naționale în Europa, în Suedia. Primul parc național înființat în România, în anul 1935, a fost Parcul Național Retezat, numărul acestora crescând până în prezent la 29 de parcuri naționale și naturale.

Citeste si   Suceava: Măsuri suplimentare de siguranţă în şcolile ce se redeschid din 2 iunie pentru pregătirea elevilor

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri, 175 de mii de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.

DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ