Share

„Avem cel mai mare buget din 10 ani”, deci recalcularea salariilor profesorilor se va stabili de la 1 ianuarie

Cu ocazia acțiunilor dedicate Zilei mondiale a profesorului și a educației, care se sărbătorește în fiecare an la data de 5 octombrie, în cadrul programului stabilit de fiecare unitate și instituție de învățământ, la Inspectoratul Școlar Județean Iași s-a organizat o videoconferință care a pus în dezbatere mai multe probleme din sistemul educațional.

Au fost discuții dedicate problematicii actuale și de viitor a sistemului educațional din România.

Cu acest prilej și ceilalți reprezentanți din țară au avut tema de a puncta obiectiv 5 puncte slabe și 5 puncte forte precum și direcții de dezvoltare – minimium cinci priorități.

Educația e pentru masă sau e selectivă?

În principiu, după spusele reprezentanților din educație, trebuie să se remedieze faptul că în lege, învățământul e gratuit, dar în practică nu este așa, restabilirea salariilor a profesorului trebuie reactualizată, programa claselor este prea încărcată, ocuparea tuturor locurilor la liceu trebuie să mai vină și cu un concurs pentru a face o diferență, dar mai e necesară și o verificare a condițiilor de muncă a profesorilor.

Punctele forte…capitol ratat. Pe premiza profesori liber, profesori puternici, le dorim o carieră liberă la salarii mai mari, condiții optime de muncă și elevi cu putere de învățare.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ